Jump to content

Nikon d7100


Nordan
 Share

Recommended Posts

Hej!

Jag har en Nikon d7100 som jag spelar in lite film med. Jag har kopplat en mikrofon till kamera. Men när jag tittar på filmen så blir det ett jobbigt brus i bakgrunden av det som den jag filmer säger.

Jag har varit inne och testa manuell inställning. Då låter det ok i vanliga hörlurar i kameran. Men när jag lägger över det i datorn så är det fortfarande en jobbigt brus.

 

Är det någon som har tips på vad det kan vara?

 

Jag har testat olika mikrofoner.

Link to comment
Share on other sites

Rode Procaster är ju en XLR-mikrofon utan batteri av vad jag kan se, du borde alltså knappt få ut nåt ljud alls ur en sån om du inte har en pre-amp. En mygga borde ju gå att driva, men prova att mata en svag signal från mobiltelefonen in i kameran eller dylikt (typ lägsta möjliga volym), och vrid upp tills det slår ganska högt på VU-mätarna i kameran. Spela in och lyssna på det, se om problemet är detsamma.

Link to comment
Share on other sites

Det enda jag kommit på är att ändra känsligheten i kameran. Då blir det "tyst" i kamerans återspelning men flyttar man över dom till dator så är bruset där. Har du något tips vad man kan köpa och koppla i i mellan? Eller skall man ha någon separat ljudinspelning?

 

 

Skickat från min iPhone med Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Om inget annat hjälper så hoppas jag du är bekant med mjukvara som reducerar brus. Eftersom missljudet hörs på en enhet (datorn) men inte på en annan (kameran) så är det förhoppningsvis väldefinierat.

 

Hur låter det om du kopplar hörlurarna till datorn i st f till kameran? Jag fick nämligen intrycket att du använder högtalare när du spelar upp i datorn, inte hörlurar, men det är kanske jag som missförstår dig.

Link to comment
Share on other sites

Har lite koll på att det finns mjukvara för att ta bort bruset, men det skulle vara skönt att slippa den. En fundering är att det ev kan vara kablarna, jag har en adapter som går från XLR till 3,5

Vet inte om det är det dom gör det?

 

 

Skickat från min iPhone med Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...