Jump to content

Inget ljud i Adobe Premiere Elements


dragspel12

Recommended Posts

För några månader sedan hade jag en fråga på detta forum angående ljudfel i Adobe Premiere Elements.

Försöker en gång till pga. att felet kvarstår hur jag än gör.

Problemet blir när jag har redigerat en film och har lagt till ljud, ex musik eller annat ljud. Har ibland kopierat ett ljud från ett klipp och lagt på det

på ett annat ställe (typ fågelsång). När allt är klart och jag är nöjd så renderar jag sedan filmen.

Efter renderingen finns det ljud i bara en kanal. Håller på att bli tokig på detta. Har renderat i många olika format men felet kvarstår.

Har även på "avancerade inställningar" ställt in ljudet på mono. Felet kvarstår.

Vore otroligt tacksam om någon kunde hjälpa mig.

Dragspelarn.

Link to comment
Share on other sites

Version 10. Har nyss rensat cashminnet men det hjälpte inte. Ljudet funkar om jag inte "lägger till något" eller ändrar.

Det minsta jag ändrar i ljudet så blir det ljud i bara en kanal efter rendering. Katastrof, för jag har material som väntar på att redigeras.

Dragspelarn

Link to comment
Share on other sites

Kan själva programmet vara skadat eftersom felet blir kvar även vid ominstallation? Dum fråga kanske. Om inte, kan då felet finnas i Windows?

Ser ut som om jag är tvungen att köpa ett nytt program men vet ju då inte om samma fel kvarstår. Vilket redigeringsprogram skall jag köpa? Har bara använt Adobes program i många år.

Adobes Cs program är för dyra.

dragspelarn

Link to comment
Share on other sites

Jag hoppas i morgon ladda ner Adobe Premiere Elements version 12. Vill det sig väl så kommer jag sedan att kunna hjälpa dig.

 

Tills vidare skulle jag dock vilja föreslå att du postar en fråga på användarforumet för programmet. Felet bör ha drabbat andra tidigare så att någon känner till en lösning.

Link to comment
Share on other sites

Nu tror jag att "felet" äntligen är fixat. Började med att avinstallera programmet med Revo Uninstaller. Körde sedan igenom datorn med Registry Reviver.

Detta program hittade över tusen gamla register från bl.a Adobe Premiere Elements. Rensade allt och startade om datorn. Installerade sedan om Adobe, startade om datorn

och startade sedan ett projekt som jag sedan mixtrade med både ljud och bild (som ett test). Delade sedan projektet i AVCHD-format. Allt funkade perfekt.

Blev nästan tårögd. . . . Tilläggas kan att när jag försökte öppna projektet som det var ljudfel på så kom det upp en text att filen var skadad.

Det gick inte att öppna den. Hoppas nu att programmet fortsätter att fungera och så vill jag tacka för alla tipsen jag fått av er.

Framåt

dragspelarn

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...