Jump to content

distributionsbolag behöver priser!!


Cabalismo

Recommended Posts

Hej håller på att starta ett littet distributionsbolag . och skulle behöva hjälp (kan nämligen inte så mycket i den här branschen)

 

 

Skulle behöva veta lite kostnader :

 

1.Pris på klippa en trailer från en 90 min film (klippning av utländsk film men trailer ska tilltala den svenska/nordiska publiken)

 

2.Pris på en göra omslag till DVD/BDfodralet. ( behöver nån som gör det grafiska, hör gärna av er )

 

3.Pris på pressning av DVD BD ( länk till ett bra och prisvärt företag )

 

4.Pris på EN VOD server

 

 

Behöver all hjälp jag kan få så tveka inte .

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Pris för att klippa en trailer och att göra ett omslag: Hur lång tid tar det för dig?

 

Låt oss säga att det tar dig fem dagar att göra en trailer.

 

Vad har du för levnadskostnader på en månad? Låt oss säga att du behöver ha en inkomst på 14 000:- i månaden efter skatt. Detta innebär att fem dagars arbete med trailern måste kosta 14 000/4 (en fjärdedels månad - fem dagar är en arbetsvecka, en vecka är en kvarts månad, på ett ungefär)

= 3 500 kr. Till detta måste du lägga moms på 25% = 4 375 kr.

 

Har du investerat i dator och programvara så måste du slå ut kostnaden för dessa på dina uppdrag också. Så om du har investerat 20 000:- så bör du så ut denna kostnad på projekten du har under det närmaste året. (Om vi inte ska gå in på mer komplicerade saker som avskrivningar över flera år å sånt.) Låt oss säga att du har tio uppdrag på ett år => 2 000:-/uppdrag = 6 375 kr

 

Och till det givetvis om du arbetar ensam eller tillsammans med andra, som också ska ha betalt. Om du anlitar någon som jobbar med ljudet t ex så måste denne ha betalt, och samtidigt så får du fortfarande räkna med att det tar dig samma fem dagar, för ni kommer säkerligen att sitta en hel del tillsammans. Nu är vi uppe i ca 13 000:- för fem dagars arbete, utan att ta höjd för oförutsedda händelser.

 

Sedan kommer ju frågan om du har arbete som sysselsätter dig resten av månaden, eller ifall du måste ta mer betalt, för att täcka upp hela månaden.

 

Och hur säker du är att det bara kommer att ta fem dagar. Ponera att du har fyra uppdrag under månaden och det första drar ut på tiden, men du får inte mer betalt, då får du inte betalt för de andra tre uppdragen som planerat. Om du fortfarande ska ha pengar att betala mat och hyra så får du antingen jobba 16-20 timmar om dygnet eller ta höjd för oförutsedda händelser när du tar betalt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...