Jump to content

Vilken videokamera ska jag köpa för jaktfilmning?


Loketoke

Recommended Posts

Hej!

 

Letar efter en videokamera att filma lite jakt med för eget bruk. Prisklass runt 4-5000kr kan kanske sträcka mig till lite mer också.

 

Har ingen tidigare erfarenhet så något som inte är allt för avancerat letar jag efter. Kameran kommer blandannat monteras på vapnet så den måste tåla rekylen från vapnet.

 

Har ni några bra tips? :)

Link to comment
Share on other sites

Kan inte annat än att backa Tolin där. GoPro 3 är bäst i sin klass dessutom. Vilken version du sedan tar beror ju på dina egna preferenser.

 

HERO3 Cameras | More Powerful in Every Way | Most Advanced GoPro - är en liten chart där det står skillnaderna på de tre modellerna; white, silver och black. Är det video man ska syssla med, så borde det således vara ett val mellan white eller black. Alltså mellan 30 och 60 fps i 1080p. 4K känns väl inte riktigt redo för användning, även om det kan vara en kul funktion för att exempelvis plocka ut stillbilder :).

Link to comment
Share on other sites

Tack för svar! Tanken är att köpa en GoPro och montera på huvudet till hösten när det är mer rörlig jakt. Nu vill jag köpa en videokamera som kommer både vara monterad på vapnet men även filmning med stativ vid med stillasittande jaktformer.

 

Så vilken kamera tror ni då bäst kommer täcka mina behov? T.ex. bra batteritid eller möjlighet till extra batterier kan ju vara bra om man ska vara en hel dag i skogen.

Link to comment
Share on other sites

GoPro fungerar bra till allmän videofilmning också så det borde inte vara något problem. Finns tripod-mounts som inte kostar mycket som låter dig fästa GoPro'n på stativ.

 

Ja men det är väl inga zoom möjligheter på gopron? Har man ett rådjur på 100m skulle det vara trevligt att kunna zooma lite därför jag vill ha en videokamera för den mer stillasittande jakten. Vid rörlig jakt så blir det oftast kortare håll och då tror jag en gopro passar bättre :)

Link to comment
Share on other sites

Ja den kommer oftast användas med stativ och handhålld filmning.

 

Att kunna ställa in focus själv kan ju vara bra om man filmar där det är mycket träd och snårigt, bra skymningsegenskaper och bra ljud är ju också saker som kan vara bra :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...