Jump to content

"Familjeangelägenheter", en kortfilm (40 min) av Rullande Kameran


Rullande Kameran

Recommended Posts

Rullande Kameran är ett gäng ungdomar från Tjörn som sysslat med filmproduktion de senaste åren i samband med organiserade projekt och på fritiden. Se vår största produktion hittills, den 40 minuter långa kortfilmen "Familjeangelägenheter" (drama/komedi), på länken:

. En film i regi av Lowe Forsman, Ferdinand Forsman och Emil Forsman 2012. Spänning och allvar ryms även i filmen som kretsar kring en dysfunktionell familj.

 

Handling: En dysfunktionell familj inväntar ett nytt adopterat barn. Familjen består redan av föräldrarna Pierre och Charlotte, samt deras biologiska barn, den upproriska punkdottern Elionora och den litteraturfanatiske sonen Matteus vilka båda är i tonåren. Dagen då adoptivbarnet kommer hem till familjen uppstår besvikelse. Det visar sig nämligen att han är från Kina, och konstigt nog verkar han heta Jörgen. Familjen splittras mer och mer, stämningen blir tryckt och Jörgen känner sig inte välkommen. Jörgen får bevittna vredesutbrott från Charlotte som verkar sjunka djupare och djupare ner i en depression. Pierre visar tendenser till att vilja lyfta sin familj ur krisen, men vågar inte sätta sig över sin fru Charlotte. Jörgen får försöka få kontakt med barnen Elionora och Matteus. Samtidigt gör sig familjens mörka förflutna när det gäller tidigare adoptivbarn påmint. För Jörgen blir frågorna fler och fler. Vem är pojken på kortet han hittade? Vad har pojken för koppling till familjen? Framtiden är oviss för Jörgen, och frågan är ifall han ska gå ett lika mörkt öde till mötes som det förra adoptivbarnet.

 

En film av: Lowe Forsman, Deshun Huang, Ferdinand Forsman, Sofia Samuelsson, Lukas Grundberg och Emil Forsman.

 

I rollerna syns bland andra: Sören Tolinsson och Anna Holgersson.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...