Gå till innehåll

"Familjeangelägenheter", en kortfilm (40 min) av Rullande Kameran


Rullande Kameran

Recommended Posts

Rullande Kameran är ett gäng ungdomar från Tjörn som sysslat med filmproduktion de senaste åren i samband med organiserade projekt och på fritiden. Se vår största produktion hittills, den 40 minuter långa kortfilmen "Familjeangelägenheter" (drama/komedi), på länken:

. En film i regi av Lowe Forsman, Ferdinand Forsman och Emil Forsman 2012. Spänning och allvar ryms även i filmen som kretsar kring en dysfunktionell familj.

 

Handling: En dysfunktionell familj inväntar ett nytt adopterat barn. Familjen består redan av föräldrarna Pierre och Charlotte, samt deras biologiska barn, den upproriska punkdottern Elionora och den litteraturfanatiske sonen Matteus vilka båda är i tonåren. Dagen då adoptivbarnet kommer hem till familjen uppstår besvikelse. Det visar sig nämligen att han är från Kina, och konstigt nog verkar han heta Jörgen. Familjen splittras mer och mer, stämningen blir tryckt och Jörgen känner sig inte välkommen. Jörgen får bevittna vredesutbrott från Charlotte som verkar sjunka djupare och djupare ner i en depression. Pierre visar tendenser till att vilja lyfta sin familj ur krisen, men vågar inte sätta sig över sin fru Charlotte. Jörgen får försöka få kontakt med barnen Elionora och Matteus. Samtidigt gör sig familjens mörka förflutna när det gäller tidigare adoptivbarn påmint. För Jörgen blir frågorna fler och fler. Vem är pojken på kortet han hittade? Vad har pojken för koppling till familjen? Framtiden är oviss för Jörgen, och frågan är ifall han ska gå ett lika mörkt öde till mötes som det förra adoptivbarnet.

 

En film av: Lowe Forsman, Deshun Huang, Ferdinand Forsman, Sofia Samuelsson, Lukas Grundberg och Emil Forsman.

 

I rollerna syns bland andra: Sören Tolinsson och Anna Holgersson.

Länk till kommentar
Share on other sites

Delta i konversationen

Du kan posta nu och bli medlem senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Skriv ett svar...

×   Klistras in som rik text.   Återställ formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

×
×
  • Skapa nytt...