Jump to content

Filmutbildningar i Paris/Berlin


Pucchiacca

Recommended Posts

Tja! Tänkte söka in nästa år till en filmutbildning där det inte krävs någon särskild erfarenhet tidigare och känner att jag vill komma utomlands om det är möjligt. Just Paris och Berlin är för att jag har släktingar i båda länder vilket skulle göra det lite lättare för mig med boende osv. Hursomhelst, finns det någon här som vet någon utbildning i dessa städer? Privata som i allmänna! Annars funkar andra länder bra det med, man ska ju inte vara allt för kräsen.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Berlin har två bra filmhögskolor och en drös privata mindre. Dom privata mindre är dugliga vad jag vet i det att dom är jävligt aktiva, filmar mycket och är på väg någonstans men det rör sig knappast om etablerade utbildningar med filmveteraner. Vill du komma in på filmhögskolorna i Berlin är det heller inte alls nödvändigt att gå någon av de förberedande, men det är ju en annan sak.

 

Hur som helst kan det kanske vara bra att gå på någon av dom som finns för att komma in matchen i Berlin. Det spelas in j-ligt mycket film där allt mellan himmel och jord så det är en bra stad att vara i om man vill hålla på.

 

Annars har Berlin också crew-united där du kan skaffa dig en praktikplats eller vad som helst egentligen beroende på erfarenhet och utbud (det finns tex en avdelning för No-budget där många lägger ut projekt på ren chans i hopp om att bra folk tar kontakt. Helt klart värt att ta en titt på då och då).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...