Jump to content

Pucchiacca

Members
 • Posts

  10
 • Joined

Pucchiacca's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Vi har hittat stativ så det problemet är löst!
 2. Så det funkar inte med billjus? Eller en brasa? Om man har bygglampor, skulle det funka? Poängen är ju att det ska se lite B ut men det är ju inte kul om bilden blir brusig och oklar. Man får ju tänka lite hemmabygg haha.
 3. Tja! Jag och några polare hade tänkt nästa vecka att göra en kort oseriös b-skräckfilm ute vid ett slott och en insjö. Då är väl tanken att det ska bli mörkt senare inpå "filmen" och undrar då hur man kan göra. Vi filmar på en EOS 600d(med kitobjektivet) och har varken stativ, ljussättningar eller externa mikrofoner men vi ska dock försöka låna något av dom av andra polare som möjligen har det. Frågan är då hur man skulle kunna lösa det? Vet inte riktigt hur det är med lyktor och ljus där på kvällen/natten men det är nog inget vi ska förlita oss på. Hade en eldbrasa funkat som ljuskälla(till en scen då)? Ser det dumt ut att använda sig av ficklampor till t.ex. "jagnings" scener? Några tips och idéer? Tack! edit: Kan man använda sig av billjuset för att ljussätta?
 4. Okej, då förstår jag. Tack så mycket!! Jag ska fundera på det! Tack för all hjälp! Känns som att jag pumpar med frågor nu men jag är nyfiken av mig och vill gärna lära mig mer! För att få ett bättre ljud, så kan man ju köpa till en extern mikrofon. Vad skulle en hyfsad och billig kosta? Är det någon som skulle kunna förklara "Image stabilization"? Och hur pass viktigt är det att överföra sina klipp/foton från kameran till datorn via program(sladd) eller att sticka in minneskortet direkt i datorn?
 5. Ja okej, då förstår jag. Du skulle inte vilja förklara det där med fokusring och fokuspulls så att jag förstår vad det är? Vad är skillnaden mellan en Nikkor 1.8/4(vad menas med fyran?) och vad skulle en Zeiss 50 1.4 kosta? 1.4 är väl väldigt mycket dyrare om man jämför prisklasser? + Går det att ha andra objektiv på en Canon?
 6. Tack så mycket, ska se till att bokmärka denna!
 7. Ja, jo det förstår jag! Men man kan ju lätt vara lat nu i början. Vad skulle man då ha köpt tex? Jag är ju även ute efter att ta foton så ett felköp skulle det ju inte vara för min del hursomhelst! :) edit: När är det bra med DSLR då om man får fråga av nyfikenhet?
 8. Hmm, märkt och märkt, jag är väl ingen finsmakare än så jag kanske uttryckte mig fel men jag känner att jag vill ha högre djup och kunna ta bättre bilder i mörker. Då ska en 50mm f/1.8 vara bra utifrån det jag har läst och har blivit rekommenderad av vänner eller har jag fått/läst helt fel info? Kanske ni kan ge mig mer detaljer på hur det funkar. Ajdå... Men manuell funkar bra det med, bara att vänja sig vid det. Ja okej, det är satan vad AE och PP kräver ram! Får ta och fixa det nu snart så man kan börja lära sig redigera också! Du vet ingen bra sida man kan få bra tips för att lära sig filma med en DSLR? Kan ju vara bra att kika på det med. För att få ett bättre ljud, så kan man ju köpa till en extern mikrofon. Vad skulle en hyfsad och billig kosta? Och en till fråga: är det någon som kan förklara "Image stabilization"? edit: Tack för svar!
 9. Tja! Tänkte söka in nästa år till en filmutbildning där det inte krävs någon särskild erfarenhet tidigare och känner att jag vill komma utomlands om det är möjligt. Just Paris och Berlin är för att jag har släktingar i båda länder vilket skulle göra det lite lättare för mig med boende osv. Hursomhelst, finns det någon här som vet någon utbildning i dessa städer? Privata som i allmänna! Annars funkar andra länder bra det med, man ska ju inte vara allt för kräsen.
 10. Hejsan! Har nyligen införskaffat mig en Canon EOS 600D med kit-objektivet 18-55mm. Köpte enskilt ett Sandisk SDHC 8GB för att kunna filma full HD med kameran. Har haft en Nikon 50D förr som jag använt för att fota lite här och vart men absolut inget seriöst. Väldig nybörjare alltså, framförallt med Canon. Köpte mig en DSLR framförallt för att kunna börja filma kortfilmer och lära mig hur man ska göra det från början på ett ordentligt sätt innan man köper dyrare kameror. Men märker att mitt objektiv inte är det ultimata så jag började titta på 50mm objektiv(som många ställen har rekommenderat, f/1.8), 899:- på Elgiganten känns ganska bra. Har läst massa gott om den förutom att den känns ganska leksaks-aktig och plastig, men huvudsakligen är väl att den fungerar som den ska och får snyggt resultat. Har ni några tankar om detta? Skulle även fråga om det finns någon autofokus-motor inbyggd i kameran? Om inte, finns det i objektiven? Eller är detta något jag skulle tänkt på innan jag köpte den haha... Sitter på en bärbar PC(förtillfället inte kompatibel för att kunna använda dessa programmen, ska uppgradera snarast) så att använda Adobe-serien för postproduktion känns väl smartast. Tänker mest på Adobe AE och Premier Pro. Är dessa svåra att lära sig? Finns det något viktigt att tänka på(vet inte om det är rätt att fråga detta i denna del av forumet, tänkte att jag kunde ta allt på en gång) Kommer inte på fler frågor just nu men dyker väl upp några inom tid! Tack för svar på förhand.
×
×
 • Create New...