Jump to content

Min Show Reel!


Starboyfilms

Recommended Posts

Musiken är det första jag tänker på. Visserligen passar den i början, men det känns mer som ännu en video. Inte ett riktigt showreel. Tänk även på rättigheter.

 

Jag skulle använda färre scener från den där slisk-herren.

 

Byta ut texten som säger att det är ditt showreel, kanske visa en slags animation för den istället - för att visa upp din bredd (om det är du som gjort roboten exempelvis).

 

Och sist men inte minst, jag skulle ta bort scenen med spegeln helt. Eftersom den helt enkelt sänker resten av materialet.

 

Så, där är lite tips från min sida.

Link to comment
Share on other sites

Musiken är inge vidare alls för showreel-syfte. Många väljer att se på showreels utan musik (för att kunna se på det filmade materialet mer objektivt), och då hänger det på klippningen. Nu blev det att början bara bestod av massa klipp som flashade förbi varandra sekundvis utan att jag faktiskt fick se mycket alls.

Du visar även en massa klipp från samma scener om och om igen utan att något faktiskt ändrar sig miljö- karaktär- eller handlingsvis, får mig att tänka att reel'en kanske skulle kunna kortas ner till hälften.

 

Sen bör du även specifiera vad du (Starboyfilms) har stått för i materialet, om det är regi, foto, klippning eller liknande, om det nu inte skulle vara så att samtliga crew är en del av Starboyfilms. Folk kanske anlitar dig för att de gillade robotanimeringen (eller annat), och sen visar det sig att någon annan stått för just den delen.

 

Annars så vart mycket av materialet väldigt trevligt :-) Speciellt intervjun med Tirzitis som jag tycker du bör lyfta fram tidigare.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...