Jump to content

Förstår inte rikitigt...Sony HDR AX2000 Slow motion...i 6 sekunder


anders10

Recommended Posts

Hej!

 

Hänger inte riktigt med på det här: Tydligen så kan kameran bara göra korta sekvenser mod slowmotion eller smooth shooting som sony kallar det. Alltså 6 sekunder!

240b/s i 6 sekunder. Det är ju rikitgt bra siffror. En bra 16mm-kamera kan man väl få upp i typ 80 b/s om man har tur. 240 bilder är ju verkligen maffigt!

 

Kollar man på Youtube, så finns där flera klipp med där man använt sig av kameran och gjort smooth shoot. Men dom är ju flera minuter långa. Ex bi som flyger. Man ser nästan vingarna röra sig. Men samma sak där, säkert en minut eller två långt.

 

Jag kan inte förstå hur det går till när man ser tester och reviews där dom klagar eller konstaterar att den bara klarar 6 sekunder slow m. Det kan ju inte vara så att dom kör 6 sek, släpper upp knappen och kör 6 till och håller på så. Det hade väl synts i så fall? Eller kanske det är gjort i redigeringen, men det borde inte se så bra ut.

 

Kan någon förklara det för mig?

 

 

Anders

Link to comment
Share on other sites

Hej!

 

Jo det har du ju i och för sig rätt i! Men man undrar ju ändå hur det funkar med 3-4 minuters-filmer. Där finns en film på Youtube där man ser indianer som dansar. Inspelad med kameran och smoth shoot. Filmen är 3,41 lång hur kan det funka? Det måste ju vara att dom släpper knappen och trycker igen. Man hinner kanske inte uppfatta det? Tycker dock att det borde bli små ryck i så fall, men jag ser i alla fall inga sådana

 

 

Tack för ditt svar!

 

Anders

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...