Gå till innehåll

Förstår inte rikitigt...Sony HDR AX2000 Slow motion...i 6 sekunder


anders10

Recommended Posts

Hej!

 

Hänger inte riktigt med på det här: Tydligen så kan kameran bara göra korta sekvenser mod slowmotion eller smooth shooting som sony kallar det. Alltså 6 sekunder!

240b/s i 6 sekunder. Det är ju rikitgt bra siffror. En bra 16mm-kamera kan man väl få upp i typ 80 b/s om man har tur. 240 bilder är ju verkligen maffigt!

 

Kollar man på Youtube, så finns där flera klipp med där man använt sig av kameran och gjort smooth shoot. Men dom är ju flera minuter långa. Ex bi som flyger. Man ser nästan vingarna röra sig. Men samma sak där, säkert en minut eller två långt.

 

Jag kan inte förstå hur det går till när man ser tester och reviews där dom klagar eller konstaterar att den bara klarar 6 sekunder slow m. Det kan ju inte vara så att dom kör 6 sek, släpper upp knappen och kör 6 till och håller på så. Det hade väl synts i så fall? Eller kanske det är gjort i redigeringen, men det borde inte se så bra ut.

 

Kan någon förklara det för mig?

 

 

Anders

Länk till kommentar
Share on other sites

Hej!

 

Jo det har du ju i och för sig rätt i! Men man undrar ju ändå hur det funkar med 3-4 minuters-filmer. Där finns en film på Youtube där man ser indianer som dansar. Inspelad med kameran och smoth shoot. Filmen är 3,41 lång hur kan det funka? Det måste ju vara att dom släpper knappen och trycker igen. Man hinner kanske inte uppfatta det? Tycker dock att det borde bli små ryck i så fall, men jag ser i alla fall inga sådana

 

 

Tack för ditt svar!

 

Anders

Länk till kommentar
Share on other sites

hej..

 

Vänta nu..geniknölarna arbetar! Den spelas väl upp i samma hastighet som den blivit filmad? Annars blir det ju inte mycket till slow m. Fick reda på att 2000e (eropeiska modellen) har 240 bps med. Ingen aning vad twixtor är!

 

Anders

Länk till kommentar
Share on other sites

Delta i konversationen

Du kan posta nu och bli medlem senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Skriv ett svar...

×   Klistras in som rik text.   Återställ formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

×
×
  • Skapa nytt...