Jump to content

Kvalitetsförlust efter redigering.


snakevillekid

Recommended Posts

Hej.

 

Jag är alldeles ny på detta och har problem med bildkvaliten.

 

Har en canon ixus 100 is som jag filmar i HD-kvalitet med. I kameran blir ju filmen jättebra och även när jag spelar upp den i datorn, med splash lite.

Jag använder Pinnacle studios 15 HD för att redigera. Efter importen av filerna har det ju redan där blivit en kvalitetsförlust, vad gör jag för fel då?

 

Filformatet i kameran är .MOV är det en anledning till problemet?

När jag sedan renderar filmen till (har provat massa olika format) ett visst format så blir det mycket sämre kvalitet än om jag tittar direkt på filerna från kamerans SD-kort, i datorn. Varför och vad gör jag för fel. Har provat att rendera till de bästa kvaliteterna menn då kan jag ju inte kolla på filmen i tv:n. TV:n är HD-ready så full HD kvalitet får jag ju inte. Ska jag spara på DVD istället för på USB, kanske.

 

Som nybörjare har jag inga större krav på utrustningen, men sämre bildkvalitet än vad kameran kan filma i, vill jag ju inte ha.

 

Snälla hjälp.

 

MVH Snakeville kid.

Link to comment
Share on other sites

Kolla att ditt projekt som du läser in dina filer till har rätt inställning. Det gäller bildformat antal pixlar vertikalt och horisontellt. En annan sak är att du skall ha rätt inställning för bildhastigheten. Sverige använder PAL 25 p eller 50i. Om kameran spelar in i 30p eller 60i så stämmer det bättre med NTSC (USA) men huvudsaken är att projktet skall ha rätt inställning och stämma med dina källfiler. Sedan när du exportar så prova först med det format som projektet är inställt på.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...