Gå till innehåll

jeepkenny

Medlemmar
  • Inlägg

    6
  • Blev medlem

Personlig information

  • Ort
    Nol

Filmskapande

  • Intressen
    Foto, film, MC, jeepar mm

Utmärkelser för jeepkenny

Rookie

Rookie (2/14)

  • Första inlägget
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Det blev en SLT A57. Har inte hunnit bekanta mej så mycket med den ännu. Har lite problem med Pinnacle och redigeringsdatorn (finns beskrivet i en annan tråd...). Får väl återkomma med lite feedback på kameran när jag börjar få koll på hur den funkar. Som systemkamera så funkar den i alla fall fint! Tack för hjälpen med mina frågor!
  2. Sitter och försöker få Pinnacle studio 15 att funka på en Toshiba Satellite laptop (Intel Core i3 380M processor, 6 Gb ram, grafikkortet integrerat på moderkortet, 64 Mb dedikerat videominne, 1,7 Gb grafikminne), Windows 7, 64-bitars, uppdaterade grafikkortsdrivrutiner, städad, defragmenterad disk mm mm... Har installerat om Pinnacle några gånger, med samma resultat. Programmet funkar på min gamla Packard Bell (Athlon II X2 P320 / 4Gb / ATI Mobility radeon HD 5650, 1Gb Vram), men där blir processorn lite trött när man tankar in AVCHD-filer... (också Win 7/64....) Pinnacle startar, men hänger sej direkt när det har kommit igång, så man kan inte göra någonting. Kollar processorprestanda, men det är i princip på noll enligt aktivitetshanteraren. Startar om datorn i felsäkert läge och då går det att få igång programmet, men jag kan inte gå in på import-fliken, för då hänger sej datorn, och slänger upp ett felmeddelande om att Windows försöker lösa problemet. I felsäkert läge gick det att redigera och skapa en kort film av AVCHD-klipp, men när jag försökte spara ut en AVI-fil så blev det bara massa korta klipp (!) (kanske har något med felsäkert läge att göra...). I normalläge så låser sej programmet innan jag kan se några previewbilder av klippen. Lägger jag klippen i ett annat bibliotek går det att få igång programmet, men när jag väljer biblioteket där klippen ligger, så låser det sej ( luktar lite prestandaproblem kanske....) Programmet är original, inköpt & registrerat. Iofs en uppgraderingslicens, men den funkar utan problem på den gamla datorn. Misstänker att det blir problem när man inte har ett "riktigt" grafikkort, men enligt specifikationen så tyder jag det som att datorn bör uppfylla kraven. På sikt skall jag skaffa en bättre dator, men just nu är det inte riktigt läge...(har precis köpt en Sony SLT A57....) Tacksam ifall någon har tips på hur jag kan komma vidare. Känns som jag har tömt mina ideer och får gå ut och samla burkar för att få ihop pengar till en ny dator...
  3. Tackar för alla svar. Det är väl bara att vänta lite till då, och se om någon annan hinner prova en A57 och se vad den går för. Har sett några test och demofilmer på nätet där dom visar att den fixar dåligt ljus och att autofokusen hänger med riktigt bra. Men det säger ju inte så mycket egentligen. Inte när tidningar testar heller, för dom är mest imponerade av att skjuta 12 stillbilder/sekund och att kameran gör automatbeskärningar av porträttfoton om man ber den. Många testare verkar imponerade av kameran, men dom som testar jobbar väl med att testa kameror och ev som fotografer. Knappast så mycket med film... Är det någon som springer på en bra recension där filmningsegenskaperna sätts på prov, så posta gärna en länk!
  4. Ok.... som jag tolkar svaret så skulle jag inte kunna styra vitbalans, bländare och slutartid vid filmning om jag kör med en Sony systemkamera? Går det inte heller att styra med hjälp av inställningar, typ "landskap" och "porträtt" program i kameran...? ...eller är det några andra parametrar som man har möjlighet att styra i en mer manuell kamera? Angående bitrate (hur snabbt kameran skyfflar pixlar från sensorn till minneskortet...?) 28Mbit/s i 1080P/ 50fps/AVCHD -är det lite lågt? Betyder det att inspelningen kan hacka ifall processorn inte hinner med att skyffla data? ...eller blir det dropouts vid stora bildrörelser..? Hänvisa gärna till lämplig tråd om det finns någon som beskriver detta på ett bra sätt.
  5. Tackar för info'n.... Jo, det lutar ju mest åt en sony-kamera, när jag ändå har lite objektiv. 50p i full-HD skall den klara enligt spec, extern mic, stabilisering i huset, effektiv autofokus vid filmning bör väl räcka långt. Frågan som kvarstår är vilken bildkvalitet man kan få vid filmning. Låter som att GH2'an är väldigt kompetent, men vad är det som gör den så bra? Förmåga att fånga film utan att det blir "distorsion" mellan bildrutorna...? (flimmer, färgblödningar, brus mm). Det skulle vara intressant att se en jämförelse. Är det andra egenskaper/funktioner som är viktiga vid filmning?
  6. Hej! Ännu en nybörjare som inte vet vilken kamera som kommer att vara den bästa.... Har läst en del på forumet och funderar på Sony's A57 kamera. Är redan inne på Sony med en A100, och dottern har en A290, så tanken var att vi skulle köpa någonting som vi kan filma med. Har några objektiv som kanske kan funka. Har filmat en del med små DV-kameror, men jag gillar inte rörliga delar och känslig mekanik. Har en billig JVC miniDV kamera som inte riktigt uppfyller kraven. Tidigare Panasonic mini-DV slutade fungera (jaja, jag kanske inte var så bra på att göra rent den med jämna mellanrum...:r) GH2 och 600D verkar vara heta tips, men min fråga är om inte A57 är ett fullgott alternativ? Är det någon som har erfarenhet/koll på läget? Det jag har tänkt att använda kameran till är att göra lite mc-filmer (varva med klipp från actionkameror) och lite annat. Dottern kommer nog att filma mycket djur och natur. Det är inte tänkt att bara "måla av" turistfällor på semestern....
×
×
  • Skapa nytt...