Jump to content

Hur gör man såhär? som greenscreen fast att man tar bort saker!


Recommended Posts

nån skrev att dom haft en robot som filmat allting först utan åkare sen med åkare och klipp in bara åkaren ist! men det känns lite väl avancerat när det gäller sånn här filmning eller? hade varit nice om man kunnat testa detta på ett hyfsat lätt sätt,dvs bara några sec!

Link to comment
Share on other sites

Roboten är antagligen bara ett programerbart stativhuvud som kan upprepa rörelser exakt. Om man keyar bor brädorna blir det ju hål som måste målas i. Om man däremot har filmar samma sekvens utan åkare kan man bara lägga den bakom. Ett sätt att testa detta utan robot är att använda stilla bilder. Annars har jag för mig att roboten heter tomahuvud och finns att hyra på dagsljus.

Link to comment
Share on other sites

Det du måste göra är att ha två exakt lika dana filmer. En med åkaren, en utan. sedan keyear du ut skateboarden. Jag skulle köra på blå skateboard, för att annars kan gräset bli lite annan kontrast och ljusstyrka. Medan himmelen inte har så lätt att få det, för att den inte oft ändrar färg. Gräset tittar man mycket på, men inte himmelen, så måla den blå och lägg på lite feather.

 

/Alf

Link to comment
Share on other sites

Att påstå att man ”MÅSTE” göra på ett vist sätt är galet. Detta går att göra på många olika sätt med olika tekniker t.ex. via tracking av bakgrunden, retusch så man får en clean bakgrund som man sedan keyar in varefter man maskar bort brädorna m.m. Smidigare är det dock förstås med motion control system som filmar exakt lika dant två gånger, en med och en utan brädor etc: http://www.syndicate.se/Files/Images/milo_III.jpg

 

Detta har diskuterats tidigare by the way: http://forum.voodoofilm.org/showthread.php?t=25978&highlight=

 

Mvh /Pontus w

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...