Jump to content

Flashback - Tidlösa eller utspela sig på 30talet?


Kissemiss

Recommended Posts

Ska göra en film som både utspelar sig i nutid och som även består till hälften av historian eller mer i en slags flashbacks. Nu är frågan vad som känns och ser bäst ut, att flashbacksen och nutiden är tidlös eller att vi faktiskt få ser en tidsförändring och dem isåfall skulle ta plats på 30 talet.

 

Manuset är inte skrivet ännu men har idén ganska klar.

Under nutid ser vi en äldre man och hans flashbacks går tillbaka till en stark kärlekshistoria han hade med en tjej då han var runt emellan 18-24 år (troligen de yngre). En del bilder kommer få visas under snabba klipp, troligen till musik medan de starkare händelserna kommer att få ta lite mer plats.

 

Vad tycker ni? Ska man satsa stort och sätta det hela under 1930 talet eller göra något tidlöst och slippa oroa sig för tids-kontiunitet osv?

Link to comment
Share on other sites

Tittare tycker ju om att känna igen sig, så 30-tal vore kanske bäst. Men självklart blir det ju mest arbete då också. Så i slutändan blir det tid och pengar som avgör.

Att göra något "konstigt" tidslöst blir ju bara ett sätt att slippa det hårde arbetet. Om ni inte får någon cool twist på det hela förstås : )

Link to comment
Share on other sites

Yeah, det är sant. Få ta och planera lite och kolla där. Så länge det finns kläder så tror jag att jag har en ganska bra idé, finns en hel del gamla byar här uppe i Norrland där det på många ställen inte har renoverats så mycket så där kan man säkert filma :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Definitivt roligare att våga sätta en tid. Om större delen av handlingen eller scener som kräver mer av miljö och kostym utspelar sig i dåtid, kan en idé vara att låta flashbacks utspela sig 2010 och "nutid" 60 år framåt i tiden.

Framtid måste ju inte vara flashigt och scifi, kan räcka med att hitta en eller en par markörer. Precis som du nämner att det finns ställen som knappt förändrats sen 30-talet så kommer en äldre person och den personens hem om 60 år förmodligen vara starkt präglad av vår tid.

 

Lycka till!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...