Jump to content

Spelet (6:51)


Hedefors

Recommended Posts

Hej!

 

Vi har gjort en liten kortfilm som handlar om en kille som bjuder hem sina vänner på spelkväll. Men vännerna får sig en överraskning när det visar sig att dom inte ska spela monopol.

 

Vi är ett gäng glada amatörer som tyvärr har rätt så usel utrustning, så ljud och bild är av sämre kvalitet. Men all feedback är bra feedback! Vi är medvetna om eko pga att vi använder kameramicken och har ni tips på prisvärda lösningar så uppskattas dom starkt!

 

Filmen är som skrivet i rubriken 6 min och 51 sek:

Link to comment
Share on other sites

Det börjar bra, det fortsätter bra, men sedan tar det bara slut, och då blev jag besviken. En film behöver ett vettigt slut, något som lyfter filmen.

 

Men jag skrattade några gånger, och det är ju inte illa.

 

Plus i kanten för detaljerna, som hexagonerna i "tvättstugan".

 

Hantverksmässigt har ni dock en del att jobba med. Ljudet är du ju medveten om, så det lämnar jag därhän. Ljus, foto och klippning kan dock förbättras en hel del, och det handlar inte om utrustningen. Ett litet exempel: om du hade låtit bli att placera gästerna i en soffa mot väggen hade du sluppit deras tydliga skuggor.

 

Och undvik medljus så gott det går. Och att ha en massa lampor i bild, det är inte snyggt. Klipp inte mellan likartade bilder. Och så vidare...

 

Lycka till med nästa film!

/Jakob

Link to comment
Share on other sites

Tack så mycket för svaret!

 

Ja du har nog rätt i det där med lamporna. Ska definitivt tänka på det till nästa gång! Det sabbade fokus lite också tyvärr. Till nästa film ska jag nog försöka skaffa spotlights, vi hade bara tillgång till de vanliga lamporna i rummet. Ska även prova på äggkartonger för ljudet, men borde nog leta efter en billig extern mick egentligen.

 

Grymt bra idé med att inte ha skådespelarna mot väggen. Hade jag helt missat, tack så mycket!

 

Ja, jag håller helt med om att man inte ska klippa mellan likartade bilder men vi hade tyvärr lite brist på material. Vi är amatörer och alla var så trötta fram mot kvällen så vi bestämde oss för att bara göra det bästa vi kunde av materialet vi hade. Ska försöka planera upp nästa spelning mycket bättre! Tur är det ju att man iaf tar med sig saker från varje inspelning! :) Och tack för svaret än en gång!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...