Gå till innehåll

Rippa DVD -> editering -> komprimerad fil?


M4Z

Recommended Posts

Har ett drygt problem.

 

Syrran vill ha hjälp med att klippa ihop en hel drös med DVDer till nåt vettigt som går att kolla på. Det är typiska hemvideofilmer inspelade på en kamera som bränner direkt på DVD i kameran.

Har provar att rippa dessa till .vob och importerat i Premiere CS4, vissa filer funkar perfekt medans andra rapporteras som typ 20 sekunder långa istället för 15-20 minuter som de faktiskt är. Filerna går aldeles utmärkt att spela i t ex VLC.

 

Finns det nåt idiotsäkert sätt att göra detta? Har inga problem att gå till annat filformat som ett mellansteg, söker jag på detta på nätet så blir det som förväntat en Cirkel-länknings-kavalkad mellan olika warez-kidz-sidor som har "guider" på hur man rippar köpfilmer med crackade program och alla dessa "guider" kräver att man installerar minst sagt tvivelaktiga grejer på datorn. Inte speciellt aktuellt.

 

Så, finns det hopp? :|

Länk till kommentar
Share on other sites

  • 1 månad senare...

En Video-DVD består av flera skl. VOB segment. Dessa segment kan ses som en intern multiplexer som hanterar både videoström(arna) samt ljudström(arna) på skivan.

VOB segmenten innehåller även en form utav metadata direkt i multiplexern, vilket specifierar hur segmenteringen är upplagd och i vilken följd avkodaren skall hantera segmenten.

 

Ett NLE program (Sony Vegas, Premiere Pro, Edius etc.) hanterar inte dessa VOB segment på samma vis som en spelare.

Istället lyfter NLE programmet endast ur strömmarna ur VOB multiplexern, eller ibland endast videoströmmen om realtids-konvertering av AC-3 ljudströmmen inte sker, vilket skippar rikt-data för korrekt "i-följd" avkodning. Detta kan leda till att vissa VOB segment i NLEet abrupt avslutar avkodning och därmed uppleves som kortare än vad som är specifierat.

 

Vissa NLE sköter även de-multiplexing processen betydligt långsammare än andra, så

slutligen kan jag personligen bekräfta, att av de få gånger något uppdrag krävt processering eller hantering av VOB segment, så har Sony Vegas med sin integrerade Main Concept MPEG modul, fungerat snabbast.

Länk till kommentar
Share on other sites

Delta i konversationen

Du kan posta nu och bli medlem senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Skriv ett svar...

×   Klistras in som rik text.   Återställ formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

×
×
  • Skapa nytt...