Jump to content

Rippa DVD -> editering -> komprimerad fil?


M4Z

Recommended Posts

Har ett drygt problem.

 

Syrran vill ha hjälp med att klippa ihop en hel drös med DVDer till nåt vettigt som går att kolla på. Det är typiska hemvideofilmer inspelade på en kamera som bränner direkt på DVD i kameran.

Har provar att rippa dessa till .vob och importerat i Premiere CS4, vissa filer funkar perfekt medans andra rapporteras som typ 20 sekunder långa istället för 15-20 minuter som de faktiskt är. Filerna går aldeles utmärkt att spela i t ex VLC.

 

Finns det nåt idiotsäkert sätt att göra detta? Har inga problem att gå till annat filformat som ett mellansteg, söker jag på detta på nätet så blir det som förväntat en Cirkel-länknings-kavalkad mellan olika warez-kidz-sidor som har "guider" på hur man rippar köpfilmer med crackade program och alla dessa "guider" kräver att man installerar minst sagt tvivelaktiga grejer på datorn. Inte speciellt aktuellt.

 

Så, finns det hopp? :|

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

En Video-DVD består av flera skl. VOB segment. Dessa segment kan ses som en intern multiplexer som hanterar både videoström(arna) samt ljudström(arna) på skivan.

VOB segmenten innehåller även en form utav metadata direkt i multiplexern, vilket specifierar hur segmenteringen är upplagd och i vilken följd avkodaren skall hantera segmenten.

 

Ett NLE program (Sony Vegas, Premiere Pro, Edius etc.) hanterar inte dessa VOB segment på samma vis som en spelare.

Istället lyfter NLE programmet endast ur strömmarna ur VOB multiplexern, eller ibland endast videoströmmen om realtids-konvertering av AC-3 ljudströmmen inte sker, vilket skippar rikt-data för korrekt "i-följd" avkodning. Detta kan leda till att vissa VOB segment i NLEet abrupt avslutar avkodning och därmed uppleves som kortare än vad som är specifierat.

 

Vissa NLE sköter även de-multiplexing processen betydligt långsammare än andra, så

slutligen kan jag personligen bekräfta, att av de få gånger något uppdrag krävt processering eller hantering av VOB segment, så har Sony Vegas med sin integrerade Main Concept MPEG modul, fungerat snabbast.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...