Jump to content

Timelapse med handkamera


vilcans

Recommended Posts

Ja, det är inte så absurt som rubriken antyder...

 

Det här är en idé jag kom på när jag skulle göra inledningssekvensen av min film På tåget (som är under en väldigt lång postproduktionsfas...). Det är nämligen en timelapse (tagen med mellan 15 och 60 sekunders intervall mellan bilderna), fast jag ville ha känslan av att det var taget med handkamera.

 

Det jag gjorde var att ta timelapsen med en digital stillbildskamera med 5 megapixel så att jag fick tillräcklig upplösning för att kunna delförstora bilderna. Sen lät jag en virtuell lite svajig kamera "filma" timelapsen. Detta ett mycket mer realistiskt resultat än att bara flytta runt bilden på skärmen.

 

Här är resultatet:

http://arkivet.mamaviol.org/timelapse-demo.mov

 

Det blev rätt bra, eller vad säger ni?

Link to comment
Share on other sites

Kameran har intervalltagning, men som snabbast med ett intervall på 1 minut. Detta visade sig ge alldeles för snabba rörelser. Biten där jag filmar solen är med ett sådant intervall, och jag tycker att det blev lite väl snabbt. På andra har jag intervall på 15 eller 20 sekunder, och då var jag helt enkelt tvungen att stå med klockan och trycka av med rätt intervall. Det är grymt tråkigt, och det är anledningen till att klippen inte är så långa. Det hade fått plats mer på minneskortet utan problem.

Link to comment
Share on other sites

hej ....jag är lite ny här och förstår inte riktigt hur du har gjort.....har du tagit en stillbildskamera, tagit ett kort, väntat i 30 sekunder , tagit ett til osv. .eller?.....men sen då....hur klipper du ihop de så att du får en bild som "rör" sig.........det ser så snyggt ut :p

 

// Nixxon

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...