Jump to content

Problem med för/eftertexter i Adobe Premier Pro


Super-åttan

Recommended Posts

Jag vet inte om jag har förstått det rätt men när jag har gjort förtexter i Adobe Premier Pro har jag klickat på file, new och title varpå jag har skrivit texten. Det blev himla snyggt när jag tittade på filmen i datorn men på den brända DVD:n så svischar varje textruta förbi med 1 bildruta i taget trots att jag hade ställt in längden i Adobe till flera sekunder. Detta i sin tur gjorde att filmen började för tidigt i förhållande till ljudet som spelades upp rätt. Jag måste väl inte göra 75 textrutor för att få en längd på 3 sekunder? Kan det vara brännaren som är begränsad?

Link to comment
Share on other sites

[citat=jns]Rullar texten? Isåfall måste du dra ut klippet så att det rullar i den takt du vill.

Hur gjorde du när du exporterade till dvd?[/citat]

 

Nej, texten rullar inte! Jag sparade den som avi-fil först på skrivbordet, sen hämtade jag in filmen i brännarprogrammet och brände den. Är det inte så man gör?

Link to comment
Share on other sites

Om avi-filen som du har på skrivbordet ser bra ut så låter det som en bugg i brännarprogrammet, alternativt någon inställning som du har missat, men det låter konstigt. Jag menar, när du väl har fått din färdiga avi från premiere så har ju redigeringsprogrammet inte längre någon roll i sammanhanget.

 

/Jakob

Link to comment
Share on other sites

[citat=jbergman]Om avi-filen som du har på skrivbordet ser bra ut så låter det som en bugg i brännarprogrammet, alternativt någon inställning som du har missat, men det låter konstigt. Jag menar, när du väl har fått din färdiga avi från premiere så har ju redigeringsprogrammet inte längre någon roll i sammanhanget.

 

/Jakob[/citat]

 

Nej, just det! Det är väl brännarprogrammet/brännaren som det hänger på. Jag har provat 2 olika DVD-brännare och det var samma problem att texten svischar förbi men i den ena brännaren/brännarprogrammet så verkar ljudet hänga med. Resultatet blir en stillbild som väntar in så att ljudet blir synkat efter förtexten. Alltså först alldeles för snabba texter, sen en stillbild på första bildrutan som väntar på startskottet så att ljudet stämmer.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...