Jump to content

Vilket format är bäst för TV?


Zyx Graphics

Recommended Posts

Hej.

Senaste musikvideon jag gjorde ska skickas till ZTV och MTV men jag vet inte vilket format är bäst att skicka den i

Nu är den HD720 25P (square pixels).

Jag renderar ut den från Premiere till Quicktime Animation. Sen tänkte jag komprimera den till H264 med Compressor, då blir filen c:a 1 GB stor.

Vad tror ni om det? alltså att skicka musikvideon i H264 till TV kanalerna och nästa fråga... Kommer det att bli strul eftersom den är i Square Pixels?

Link to comment
Share on other sites

Problemet är att det kommer att gå via kunden. Det är han som har kontakt med kanalerna. jag vill bara leverera nått som kommer att funka. Jag har färgkorrat och gjort videon broadcast safe men är lite orolig över det här med square pixels (vill inte att videon ska bli ihoptryckt eller utdragen) och att filen är i progresivt format istället för interlaced som TV sänder i.

Link to comment
Share on other sites

När jag levererar till SVT gör jag följande: (PPRO CS3)

File>Export>Movie. Klicka på Settings och välj QT i Generalfliken. Gå sen på Videofliken och välj Motion JPEG B. I Pixel Aspect Ratio väljer du D1/DV PAL Widescreen 16:9. I Quality väljer jag 70% och det håller bra. Men där kanske du ska ha 100% ändå för att få högsta kvalitet.

När du sparat denna fil som QT (mov) och tittar på den i QuickTimespelaren kan det hända att filmen visas ihoptryckt men det fixar sig när de lägger in det i sin redigeringsdator. Du kan själv plockar in det i PPRO i Timeline får du se ett det blir rätt format.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Hur gick det för dig? Jag läste dit andra inlägg http://forum.voodoofilm.org/showthread.php?t=22574 och blev lite småsvettig minst sagt....:l

 

Det gick bra men jag tror att killarna som la över videon på DigiBeta fixade dom sista små grejerna som jag inte förstod. Jag kan gå igenom listan i mitt andra inlägg om ZTVs krav förklara stegen som jag förstått.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...