Gå till innehåll

audition

Medlemmar
  • Inlägg

    261
  • Blev medlem

Allt postat av audition

  1. Aha. Jag hittade ett YouTubeklipp om det.
  2. Hur gör man vissa delar av bilden suddig (blur). Jag vill alltså ha en del av bilden orginalskarp och vissa delar suddiga? Kör med PPro 5.
  3. Det borde finnas nåt till PPRO tycker jag.
  4. Har några sekvenser där bilden vibrerar något där jag skulle vilja stabilisera den. Någon som vet om nåt bra filter att hämta hem. Hittar inget direkt i PPro 5. Här är klippet som vibrerar. Det syns tydligast från början:
  5. Är det någon som har tips på ett bra gratisprogram för att göra en snygga DVD etiketter?
  6. Jag valde 25 mbit/s och VBR 2 pass och det blev mycket bra. Och jag har en Canon Peus :-)
  7. Bra hjälp där. tack båda. Vad gäller video bitrate så kanske man ska välja så högt (40 mbps) som möjligt eftersom jag filmar i Full HD med upplösningen 1 920 x 1 080 med en hastighet på 50 Mbit/s (4:2:2) så källkvaliten är hög.
  8. Ska bränna min film på Blu-ray (i Encore) och undrar vilka transcoding-inställningar som är bäst att välja i dialogrutan när man skapar ett nytt projekt: VIDEO BITRATE: Här kan man välja att mellan 15 - 40 mpbs - Fattar att 40 bör bli bäst men funkar det i alla spelare, och skiljer det mycket mellan 15-40 mpbs? CODEC: Mpeg 2 eller H.264 är frågan. Någon skillnad i kvalitet? AUDIO TRANSCODING: Nån kvalitetsskillnad mellan PCM och Dolby digital? Vet nån nåt om detta vore jag tacksam?
  9. Kan du beskriva mera exakt vad jag kan göra i t.ex Media Encoder?
  10. Menar du då att man kan koda om alla filer till t.ex. mpeg PAL 50 fps
  11. Har blandade filmfiler att försöka jobba med. Bl.a. AVCHD filmat i NTSC 60 fps, samt m2t 50 fps PAL, och slutligen m2t 25 fps PAL. När jag ska bränna ut en DVD. Vilket Format samt Preset o.s.v. ska jag välja för att det ska bli bra. (Har provat Format:mpeg2-DVD och Preset: Match Source Attributes men det blev ingen vidare kvalitet när jag lyfte in det i Encore)
  12. När jag lyfter över klipp till Sourcefönstret hörs inget ljud, men ljudet kommer när jag lägger ner det i timeline. Det som gör det extra skumt är att detta bara inträffar när jag kört in ljud på ch2 i kameran och kopplat bort ch1. Skumt skumt... Filmar med Canon XF100 Det är väl nån inställning i Ppro tänker jag. Nån som vet..
  13. Vill bara säga att nu funkar allt. Gjorde om installationen så nu är allt frid o fröjd.
  14. Jag har precis tankat ner den nyaste versionen och nu funkar det med ljudet. Dessvärre uppstod ett annat problem med uppdateringen, nämligen att om man filmar så kan man inte stoppa filmningen på vanligt sätt genom at trycka på filmknappen igen. Enda som hjälper att stoppa infilmning är att öppna batteriluckan (!) ...strange
  15. Jag vill höra ljudet direkt i kameran för snabbtkoll som tidigare men det funkar inte
  16. Har lagt in Magic Lantern firmware i min 550D för att bl.a. få audiobars och kunna ställa ljudnivåer för intern och extern mic individuellt. Det funkar jättebra. Enda problemet är att jag inte hör något ljud när jag vill titta på inspelningen direkt i kameran. Jag måste alltså köra in klippet i datorn för att höra hur ljudet blev. Är det nån som vet om detta är en bugg för alla, eller om det bara är jag som har det problemet?
  17. Lite sent men här finns bra stativ http://www.kaffebrus.com/trebensstativ-175cm-for-videokamera-909.html
  18. Har en HP workstation Z400 med grafikkort NVIDIA GeForce GTX 470 och allt har fungerat bra fram till nu. Nu flaggar Windows för "Problem with Graphics Driver" Har klickat på Troubleshooting men kommer ingen vart där. Har oxå uppdaterat drivrutinen för grafikkortet men inte hjälpte det heller. Datorn är rätt ny. Köpt hos LRTV i våras. Nån som kan detta med grafikkort och vilka problem som kan uppstå? Och hur kan man fixa det?
  19. Tänker köpa in en Canon XF100. Den finns att köpa i Sverige för ca 24.000:-. Men hos CVP http://www.creativevideo.co.uk/ i England kan jag köpa den för lite drygt 18.000:-, alltså 6000:- billigare. Priserna är exkl.moms. Visst har Engelsmännen samma system som Sverige på kamerorna - PAL, 25p, osv? Har någon av er handlat av CVP tidigare - Är de trygga att köpa från?
  20. Vad jag vill göra är att kunna plocka in en hel sekvens (som innehåller många klipp) i Soundbooth. Men det går tydligen inte. I Soundbooth kan du, Vilcans, göra precis det du eftrfrågar, att ställa in volymen automatiskt för varje klipp. Jag ska testa ditt tips Max. Även om jag tycker Soundbooth verkar bättre.
  21. Här är ett problem jag har. Hittar ingenstans i PPro CS5 där man smart kan jämna till ljudnivåer på SAMTLIGA klipp på timeline. Man kan ju enkelt högerklicka på ETT klipp i timeline och välja "Edit in Soundbooth", men man kan inte markera flera klipp samtidigt för att göra det. Man kan visserligen justera hela ljudspåret direkt i PPro med "Track volume" , men det skulle vara snabbare och bättre att kunna föra över hela sekvensens ljudspår till Soundbooth. Är det nån som hittat denna funktion, eller finns den helt enkelt inte?
  22. Joda, men jag menar om det finns fler att ladda ner. I de som följer med är det ingen som riktigt passar...
  23. Är det någon som om/var det finns dvd-templets att ladda hem för Encore CS5
×
×
  • Skapa nytt...