Gå till innehåll

Manus: Torped (18 sidor)


morotspaj

Recommended Posts

Jag håller på att skriva ett manus till en actionfilm med tanken att det så småningom ska utvecklas till en långfilm. Jag uppskattar alla idéer och all hjälp.

 

Synopsis

Den svenska maffian vandaliserar restauranger med utpressning som syfte. Poliskåren är rädd för den grova brottsligheten och vågar inte agera kraftfullt. Patrik Öberg är en ung polis som tidigare har haffat psykopaten och våldsverkaren John Blund. Patrik och hans kollega Hannes ingriper i ett butiksrån och Patrik blir tvungen att skjuta en av rånarna för att rädda Hannes. Hannes blir hotad av maffian och vittnar att Patrik använde övervåld. Patrik förlorar jobbet och hamnar i fängelse.

 

I fängelset blir Patrik provocerad av fångarna och drömmer mardrömmar om John Blund. Till slut får Patrik nog och slår ned två interner inför många andra interner i grupprummet. Misshandeln är så brutal att ingen av internerna vågar berätta för fångvårdarna om vad som har hänt.

 

Patrik blir vän med Kevin som tillhör en konkurrerande maffia. Väl frigiven arbetar sig Patrik upp hos Kevins maffia.

 

Våldet trappas upp till öppet krig mellan maffiorna och John Blund blir fritagen för att döda Patrik. Efter att Patriks maffia blir anfallen går Patrik ensam till motattack direkt mot maffiabossens bostad. Patrik dödar alla i sin väg. Slutduellen sker på taket mellan Patrik och John Blund.

Torped, Rasmus Göransson (version 7, grovmanus).rtf

Länk till kommentar
Share on other sites

Föreslår att du läser en bok i ämnet om att skriva en långfilm. Om det är ditt syfte. sparar dig en massa tid. För i grund och botten finns en mall som man använder sig av. Alla filmer använder sig av den. Och då kan du sätta in din berättelse där och se vad passar och vad som inte. Och därifrån utveckla berättelsen.

 

"Save the Cat", "Screenwriters bible" är väldigt bra om du vill göra ett manus liknande den amerikanska modellen. Annars "Att skriva för film" kan jag också rekomendera på svenska. Men lite mera flummig.

 

Om du inte orkar läsa en bok finns manustips här på voodoofilm. Viktigaste tipset är dock att fortsätta skriva. det tar tid att skriva ett helt manus.

Länk till kommentar
Share on other sites

Delta i konversationen

Du kan posta nu och bli medlem senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Skriv ett svar...

×   Klistras in som rik text.   Återställ formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

×
×
  • Skapa nytt...