Jump to content

morotspaj

Members
 • Posts

  6
 • Joined

Everything posted by morotspaj

 1. Jag håller på att skriva ett manus till en actionfilm med tanken att det så småningom ska utvecklas till en långfilm. Jag uppskattar alla idéer och all hjälp. Synopsis Den svenska maffian vandaliserar restauranger med utpressning som syfte. Poliskåren är rädd för den grova brottsligheten och vågar inte agera kraftfullt. Patrik Öberg är en ung polis som tidigare har haffat psykopaten och våldsverkaren John Blund. Patrik och hans kollega Hannes ingriper i ett butiksrån och Patrik blir tvungen att skjuta en av rånarna för att rädda Hannes. Hannes blir hotad av maffian och vittnar att Patrik använde övervåld. Patrik förlorar jobbet och hamnar i fängelse. I fängelset blir Patrik provocerad av fångarna och drömmer mardrömmar om John Blund. Till slut får Patrik nog och slår ned två interner inför många andra interner i grupprummet. Misshandeln är så brutal att ingen av internerna vågar berätta för fångvårdarna om vad som har hänt. Patrik blir vän med Kevin som tillhör en konkurrerande maffia. Väl frigiven arbetar sig Patrik upp hos Kevins maffia. Våldet trappas upp till öppet krig mellan maffiorna och John Blund blir fritagen för att döda Patrik. Efter att Patriks maffia blir anfallen går Patrik ensam till motattack direkt mot maffiabossens bostad. Patrik dödar alla i sin väg. Slutduellen sker på taket mellan Patrik och John Blund. Torped, Rasmus Göransson (version 7, grovmanus).rtf
 2. Väl talat! Om det nu inte finns så många actionfantaster här, har ni några tips var man skulle kunna hitta dom?
 3. Jag vill gärna diskutera! Även om mitt primära syfte är "att uppväcka måhända slumrande actionfantaster".
 4. Hur menar du? Om du menar "Gör en själv då!" ligger problemet i att det verkar vara brist på andra med intresse och/eller möjligheter. Actionfantaster ge er tillkänna!
 5. Men jag tycker inte Hollywood är så bra på det längre. Jag vill ju se Van Damme säga "No!.. I´m Alive!" som svar på Dolph Lundgrens uttalande "You're dead, soldier". Inte Laurence Fishburne med runda solglasögon och som ej besitter förmågan att slåss säga "Stop trying to hit me, and hit me". Actionhjältar ska vara bra på det dom gör. Jag vill inte se tjejer som tidigare varit modeller säga "Come to mama" eller liknande och sedan via datoranimationer döda 20 godtyckliga antagonister på cirka 1 minut. Jag vill se en uppvisning av äkta skicklighet! Det finns dock en handfull bra nya actionfilmer från usa och andra länder. Men en bra actionfilm behöver inte datoranimationer eller maffiga explosioner så det borde inte vara något större problem med budget för att konkurera.
 6. Jag undrar om det finns något intresse för att skapa "riktiga" actionfilmer i Sverige. Själv är jag väldigt less på filmer i stil med: Eller mängden av filmer som är ungefär: Finns det verkligen inga människor i Sverige som vill göra actionfilmer? Och då menar jag riktiga actionfilmer med hjältar som kan och vågar göra det som behövs för att förbättra världen! Var är Batman? Var är Rambo? Var är John McClane? Är det för ofint med våld i Sverige? Finns det ingen som klarar av att göra riktiga actionfilmer eller finns det helt enkelt ingen som vill?
×
×
 • Create New...