Jump to content

Överföring från VHS till data


Anders.k

Recommended Posts

hejsan........

 

är det någon som kan det med Överföring från VHS till data.

försöker prova mig fram utan resultat. läst i manualen till min Camera men fattar inte. har ett video kort i datan som har S-video in å ut. och utag för ljud. videon har samma utag.vissa har sakt att man tar från videon till cameran sen in i datan men jag får ingen bild i cameran kör programet pinnacle 9.

 

jag har hittat gamla Vhs filmer som man gjort för flera år sen som jag vill ha på DVD.

 

är det någon som hänger med??

 

 

Mvh Anders!

Link to comment
Share on other sites

Du kan ju koppla kameran till videon och spela in det du spelar upp i videon, och sen koppla kameran till datorn och på så vis få in det i datorn. Men om du har ett riktigt videokort (helst externt) med analogt in och ut så borde det gå att koppla videon direkt till datorn.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

hej igen.. visst går det att föra över till DVband..men vet ej hur.. Men jag ville bara få in VHS till datan... så man kan få det på DVD sedan.. funka jätte bra.. tog ett tag att komma på hur man skulle göra men det gick... sen tog jag å klippte dom och fixa till mina gamla filmer i pinnacle 9.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Du har ganska många olika lösningar på detta problem.

 

I Avid har man möjlighet att välja källa för bild och ljus. Alltså om du har ett fungerande "analog-in-kort" så borde detta vara möjligt att använda.

 

En annan taktik som kan vara bra är om du är van att använda Mini-DV kamera till olika redigeringsprogram. Har du en Mini-DV kamera som klarar "analog-in" så kan du alltså precis som det tidigare nämndes, köra in ditt analoga videomaterial från Videon till din Mini-DV och se'n vidare in till datorn via firewire. (lång mening där)

 

Efter att du fått in det i ett redigeringsprogram så skall du kanske ut med det på nå't vis också... här finns det en mängd olika nya alternativ. Avid är ganska bökigt att exportera och få bra kvalité. Premiere skulle jag nog föreslå om du skall ut med på DVD eller SVCD. Avid har en tendens att pillra med "pedistalen" (svartnivån).

 

Det går att få ut i AVID också, men då bör du exportera i formatet Quicktime-Reference och därefter konvertera till M2V eller MPG... eller ja... om man nu vill ha det i DivX, XviD eller nå't annat spännande.

 

Har du ett kopieringsskyddat videoband (modell hyrband) så kan det ibland skita sig med kopiering in i Mini-DV. Den har en lysande förmåga att varna för kopieringsskydd... men det lär du märka ganska omgående.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...