Jump to content

Star Wars fan fiction


Cedea

Recommended Posts

Skrev ett 30-sidigt filmmanus baserat på George Lucas' "Star Wars" universum.

Läs det och säg vad ni tycker om det. Orsaken till att det aldrig blev filmat, var att min sw-älskande digital video-lärare slutade under sommarlovet (vi skulle börja filma på hösten).

 

ps. om ni undrar varför jediriddarnas dialog är på svenska, är det för att det ska fungera som ett slags alien-språk som bara de två kan prata.

Manusskript.doc

Link to comment
Share on other sites

Hur kommer dig sig att andra inlägg har fått massor av svar, och jag har inte fått ett enda. Hittar ni inte manuset eller`eller är ni för jävla lata för attorka läsa igen om mitt manus, som faktiskt bara en tredjedel ett riktigt manus.

 

Läs och bedöm!

 

//En smått besviken Anton

Link to comment
Share on other sites

För att inte behöva låta dig vänta på min kommentar så inleder jag med: mycket bra!

 

Du har verkligen lyckats fånga den äkta Lucas-känslan i dialogerna! På tal om Jedi-språket så kan det ju iochförsig vara roligt att få vårat fina språk representerat i en sådan storfilm, och då har du ju redan alla parametrarna klara för att skriva dialoger och behöver inte tänka ut logiska system för sammanhängande konversationer. Det finns nog svenska skådespelare som skulle ställa upp på att spela Nym-Gor och Aieleen.

 

Peace//

Jakob

Link to comment
Share on other sites

Först och främst vill jag gratulera till ett välskrivet manus. Jag ska försöka ge lite feedback på det utifrån en 30-årig Star Wars-freaks sätt att se på det hela! :-)

 

Du lyckas få till en bra Star Wars-atmosfär bl a genom slänga-käft-dialog, Rice som comic relief och den typiska Star Wars-svulstigheten.

Det finns dock ett par detaljer som jag tycker drar ner litegrann:

 

- karaktärerna uppträder ibland på gränsen till blodtörstigt. Speciellt Rice som vid ett tillfälle skjuter en för tillfället obeväpnad officer som säkert kunnat passiviseras på ett mera fredligt sätt. Även Aieleen verkar flörta med kraftens mörka sida genom repliken "Deal with them" när han beordrar Nym-gon att ta kål på tre vakter.

 

- dialogen är snabb och fyndig men ibland används ord som inte känns så Star Wars:iga, t ex "cool" som används flitigt av Rice. I början av manuskriptet anger någon tiden med "1200 hours" vilket känns lite för militäriskt.

 

- manuskriptet känns lite för pratigt ibland. En del av dialogen kan du säkert förmedla till publiken rent visuellt. T ex så skulle Aieleen kunna få Rice att sluta trumma med händerna (sid 12) bara genom att ge honom en blick.

 

Av ren nyfikenhet: kommer manuset att bli film i framtiden? Hur många kommer att arbeta med filmen? Det känns som ett rätt mastigt projekt men det går säkert att dra iland med en skopa envishet.

 

Lycka till!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Till e93mw:

 

Tack för det fina berömmet. Blev faktiskt riktigt nöjd med manuset, förutom de saker du nämde faktiskt. Detaljer som jag tänkt på själv väldigt mycket sedan jag skrev det.

 

De skulle inte vara blodtörstiga, förutom Maleia, som självklart vill hämnas sin fängslare, och glömt vissa delar av Jedi-koden angående hämnd och aggressivt beteende.

 

Gillar inte att Rice säger "cool" hela tiden, men jag känner att det inte finns nåt riktigt Star Wars-aktigt ord som passar, och som ger samma känsla av at han är ung och utseendefixerad.

 

Ja, du skulle ha blivit producerat. Men min lärare (på en media och filmskola) slutade under sommarlovet (han var sw-freak), och nya läraren var riktigt hatiskt till det och slöade ner allt. Skulle varit kul att arbeta med det även idag, men känner att det skulle varit för tungt eftersom jag inte är lika sw-biten i dagens läge.

 

Koncentrerar mig på ett annat filmmanus, som är mer svenskt och komediskt, och samhällskritisk. Och min pjäs "Post-IT" förstås.

 

Anton Nilsson

Manusregissör

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...