Jump to content

motion2/after effects 7.0


klint

Recommended Posts

goddag jag sitter och redigerar på final cut express nu förtiden och trivs bra med det.. däremot effects programmet motion2 har jag inte jobbat med sitter ibland i after effects.. men så vitt jag vet så är motion2 samma tyo av program fast det är till mac.. om någon har jobbat med båda programen så kanske de kan ge tips om skillnader och så är väldigt tacksam för allas svar..

Link to comment
Share on other sites

Jag sitter hyffsat mkt i båda och vad man kan säga att Motion är en väldigt förenklad varriant av AE. Går gör mkt snygga grejjer i Motion. Specielt enkelt med partikel system och mer organiska rörelser men du kommer väldigt snabbt till ett tak. AE är vad jag skulle beskriva en proffersionell lösning för att göra tex rörliga logotyper, motion tracking osv, layers och masker.

 

I.O.M AE7 så tycker jag det är en hyffsat komplett lösning tills du når den nivå då du kräver 3D animationer. Viktigt att veta är att Motion är 2D, AE är också 2D men du kan arbeta med djup och kameror och "emulera" lite 3D. Steget över är Maya och det som jag just satt mig med Cinema 4D, och det steget är ganska stort uppåt mot den proffersionella nivån (dock är jag grymt lost där än, suttit med AE i 5-6 år men Cinema 4D e sjuuukt svårt att överblicka, tycker jag iallafall ;)

Link to comment
Share on other sites

Någon av er som vet om AE7 är UB? Dvs. stöder Macar med Intel processor? Adobe har ju gått ut och sagt att de ska implementera UB-stöd i sin normala utvecklingsprocess och därmed inte släppa några specifika UB-versioner, utan snarare stödja tekniken i kommande versioner (läs CS3 vad gäller PS osv.). När den releasen skrevs var dock AE på v. 6.5... Det känns inte sådär jättelockande att köra just After Effects under Rosetta!

;-D

 

Någon som vet..?

 

//Petter

Link to comment
Share on other sites

okej för jag tänkte på eftersom att jag redan sitter på mac kanske man ska använda deras program.. nej det vi tänkt göra i effekt väg är väl mest explosioner och magiska effekter som partiklar och sånt i fantasy filmer och explotioner till action filmer. vi tänkte väl effekter såsom eldbollar kraftfält som ser lite tattiga ut.. kanske göra nåns ögon röda för en sekund så attt man ser lite evil ut.. vilket ska man använda då? det skulle också vara nice att kunna göra lager som gör att filmen ser mörkare ut typ ssånt lager som de har på c.s.i. serierna.. har en kompis som sitter i cinema4d men han har inga toturials om hur man gör grejer till film så vi stitter lite fast där faktistk. skule vara kul om nån visste nåt.. vilket rekommenderar ni efter att läst detta.. after effects eller motion2?

Link to comment
Share on other sites

AE är tyvärr inte UB som bekant och kommer inte att bli det förrän i nästa version (den som säger att han vet när den kommer vet inte och den som vet när den kommer säger inget....;) ).

 

Den här artikeln på kossan rapporterar ju en viss framgång i alla fall:

http://www.creativecow.net/articles/jones_graham/AE7_on_Intel_MacPro/index.html

 

Jag skulle väl föreslå, för drömeffekter, antingen AE med Trapcode Particular eller Particle Illusion.

 

/Max

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...