Gå till innehåll

liljus

Medlemmar
  • Inlägg

    5
  • Blev medlem

Utmärkelser för liljus

Nybörjare

Nybörjare (1/14)

  • Första inlägget
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Hej o tack för svaren! Greenscreen i all ära, men jag ska filma allt utomhus, i skog och på åkrara osv, så det blir lite meckigt tror jag. Det är en musikvideo som jag ska göra nu i dec-jan... Jag vill ha en massa personer i samma bild, utspridda, så tänkte jag att det hade varit smidigt om man bara kunde få bort bakgrunden o behålla den på en bild, så jag slipper maska bort alla! Svårt att förklara men jag hoppas ni förstår!men det blir nog helt enkelt till att maska, de i bilden ska inte röra sig så jättemycket så det får väl gå!
  2. Provade det, det blev ju inte riktigt som ma hade tänkt sig... Någon som har mer erfarenhet av detta?
  3. Jag har alltid trott att man angav vissa punkter i ett program, tex mittcirkeln på planen, sen trackas det automatiskt, och sen anger man gräsfärgen som en slags key-färg, så att de som springer ovanpå gräset fortfarande syns.... hmm fast hur går det om ett lag har gröna kläder? skulle se lite skumt ut ja.. :)
  4. Mne betyder inte det att jag måste göra det frame-by-frame? Det kommer bli en del material, så det kan bli jobbigt.... Någon annan? :)
  5. Hej! Jag undrar om någon känner till ett sätt i After Effects eller Premiere som gör att jag kan ta bort en bakgrund på ett smidigt sätt. Min tanke är att det borde gå att använda vilken bakgrund som helst för att key:a bort, alltså om man skulle filma ett tomt rum i 30 sek (helt stilla kamera), sedan filma en person i samma rum lika lång tid, då borde det gå att ta bort det gemensamma i dessa två klipp, och kvar blir bara det som skiljer sig, d.v.s personen!!! Jag tycker det låter logiskt, man kan ju göra samma med ljud, alltså invertera en stereokanal o slå ihop kanalerna, kvar blir de "unika" L+R ljuden. Går det att göra med bild också? Jag har testat runt med olika blandningslägen osv, men inget blir bra. Någon som vet? MVH Liljus
×
×
  • Skapa nytt...