Gå till innehåll

Liza

Medlemmar
  • Inlägg

    18
  • Blev medlem

Allt postat av Liza

  1. Jag är intresserad! :) .. Hur menar du gratis? Skänker du bort den??
  2. Jag går i funderingar på att köpa en tape rewinder för minidv kasetter. Det är en liten extern box som man använder till att spola tillbaka sina dvband.. På så sätt så minskar man på slitaget i kameran. Men vilken rewinder ska man köpa? Jag har hört att vissa modeller är dåligt gjorda och kan förstöra / tugga sönder bandet... Någon här som vet en bra rewinder som inte pajjar banden? :)
  3. Liza

    Canon HV-20

    Någon som vet om Canon har planer på en firmwareuppdatering till hv20?
  4. Jo det är verkligen låg kriminalitet där nere. Det verkar som att Asiater har en helt annan mentalitet och atityd när det gäller sånna saker. Under alla mina resor i Asien så har jag aldrig sett en ända kriminell handling, det värsta jag sett är fulla och dryga västerländska turister som beter sig illa.. Haha jadu jag är bekant med 2 personer som åkte till Brazilien och blev rånade av självaste polisen. Dem blev "aresterade" helt utan anledning sen körde polisen ut dom på en öde skogsväg och rånade dom. Kameror, pengar, smycken.. byebye. Dom anmälde självklart händelsen, men ingenting gjordes. Till Sydamerika åker jag aldrig. Tack för tipsen, jag ska vara vaksam!.. Så om kameran råkar ha tomt batteri eller av någon annan anledning ej fungerar i kontrollen, tror dom att det är en bomb då?.. Nej ska aldrig låta någon springa iväg med kameran. :) Så om man kopplat fast sin kameraväska vid midjan och någon provar rycka den från ett fordon, släpper dom inte taget? trots att dom fattar att väskan sitter fast?.. Helt sinnessjukt ju!
  5. Tack för den informationen! :) hmm, då kanske jag pressar ner banden i byxfickan innan jag stoppar in handbagaget i scannern!.. Ja jag ska försöka fixa upp en hel del klipp när jag kommer hem. Blir där en månad, ska till bl.a Bangkok, Chang mai och Phuket. Jag åker om ca 6 dagar, så kanske lika bra att jag säger God Jul och Gott nytt år redan nu! :)
  6. Nu drar jag snart iväg till Thailand, det blir faktiskt min första utlandsresa där jag bär med mig en videokamera! (Har nyligen inhandlat en hv20! yippi!" .. Även om det mesta redan är solklart så undrar jag ändå om det är något specielt som jag bör tänka på eller uppmärksamma när jag reser med en videokamera? Vad är det för regler som gäller ombord på flyget osv? Ok att filma? Får man filma överallt på en flygplats eller finns det förbud? Sen har jag en ganska fånig fråga också. Då man ska scanna sitt handbagage i tullen, videokameran tar väl inte stryk av strålningen där? :p All info är välkommen! :)
  7. Liza

    Canon HV-20

    Tack så mycket! Och tack för tipset! :) Har fått kameran nu och den är allt vad jag förväntade mig pluss mycket mera! Så underbar liten sak den är!.. jo jag har förstått en del tricks redan, t.ex minneskort tricket. ändra shutter och aparture samtidigt osv. :)
  8. Tack! :) Jag tror jag hajjar nu! Kommer att använda mitt polfilter i överexponerade miljöer. tex stranden. :)
  9. Ok, tack så mkt Max! :) Det var vad jag behövde veta.
  10. Hej och hå! :) Julen närmar sig och det gör även min nästa resa till Thailand! Denna gång har jag med mig min nya Canon HV20 och ser framemot en hel del filmande! Som alla vet så är det väldigt soligt och ljust där borta, pga detta faktum så köpte jag ett s.k polariseringsfilter. Det var faktiskt butiksägaren som rekomenderade det när jag sade att jag skulle till Thailand, han sade att ett polariseringsfilter är bra att ha då man är ute i solsken och ska filma!.. Det lät bra och jag köpte filtret! Men jag hajjade inte riktigt i vilka situationer jag ska använda mitt pol-filter. Någon här som kan ge en närmare beskrivning?.. Ska pol filtret på direkt jag är utomhus i solljus? Eller är det bara i vissa miljöer? Ett UV filter köpte jag också! Men det anser jag mig redan veta om. Man ska använda det i stora öppna landskap för att förhindra uv-dimma? :D Tackar på förhand! :)
  11. Det är ju inte alltid att man får det ljud man vill ha i sin video. Åska t.ex kan låta riktigt illa om man använder kamerans egen mikrofon när man spelar in. Även trafik, havsljud, regn och andra ljud från naturen kan bli otroligt dåliga på videon.. Då är det ju tur att man fixa det och ersätta med bättre och renare ljudeffekter! I denna tråd tänkte jag att folk kan tipsa om bra sidor / fildelnings-siter där man kan få tag på bra ljudefekter! :) Själv vet jag bara en enda sida där man kan ladda ner bra ljud utan att behöva betala för det. http://www.therecordist.com/pages/downloads.html (Högerklicka filer och välj "spara mål som") Dom hade iaf helt ok åsk-ljud dära! Mer tips! :)
  12. Tack för alla tips! Ni har varit väldigt hjälpsamma! :) Har kollat på de program som ni talade om och har fastnat för Premiere Elements.. Det har en hel del valmöjligheter och ser användarvänligt ut för en nybörjare som mig!
  13. Hej! Lisa heter jag och är nybörjare på digitalkameror! :) Har just köpt en Canon HV20 och jag har en fråga angående att fixa filmen från kameran till datorn.. Vilket program bör man använda för att uppnå bästa resultatet?.. Vill bara få in filmen på datorn i s.k "raw format" och sedan editera/klippa lite i Premiere Elements! Tacksam för svar! =)
  14. Hejsan! Jag har en liten fråga som jag hoppas kunna få hjälp med! :) Jag är en nybörjare då det gäller att redigera sina digitala filmer. Det lilla jag kan och vet är bara små korn på ytan. Nu undrar jag vilket program jag ska använa till att redigera mina filmer. Många säger windows moviemaker.. Finns det något annat program förutom MM som är bra för nybörjare? Hur är adobe elements? Apple Final Cut? Någon som kan rekomendera något? Tacksam för svar! :)
  15. Liza

    Canon HV-20

    Ska till thailand nu över jul, HV20 ska självklart följa med. Har tänkt fylla ca 4 - 6 tapes, så det blir alltså en hel del filmande!.. Trots att HV20 är min första digitala videokamera någonsin så vet jag redan det mesta av grunderna, men det är en sak jag fortfarande känner mig osäker på.. Vilket "mode" ska jag filma i? 24p? 34p? cinema mode, osv osv?!..Någon som skulle kunna ge en snabb förklaring? :D Vill självklart filma i HD, men vilket "mode" jag ska ställa in kameran på, har jag ingen aning om. Vill inte att hela min thailandsresa på video bara ska bli "halv-bra" pga att jag valde fel inställning. Har ju tänkt göra min video riktigt fin sen när jag kommer hem, editera den på datorn, klippa, kanske lägga in berättar-röst osv. tacksam för svar ! :)
  16. Jahapp då var det utklarat! :) Tack för upplysningen!
  17. Liza

    Canon HV-20

    Hej alla glada! Är ny här på forumet! :) Har just skickat en order på en canon hv20 och massor av tillbehör! Ska bli roligt att se vad denna omtalade kamera går för.
  18. Hejsan! Jag planerar nu att inhandla en canon hv20, men innan jag gör det så behöver jag veta om man kan ansluta den till en dator som bara har 4pins firewire?.. Pga att min dator bara har 4pins så får ju kameran ingen ström från datorn..? Kan ju inte vara stabilt att kameran ska tugga sitt bateri för att strömma över filmen till datorn?.. Men om jag då kopplar kameran till datorn och samtidigt kopplar in kamerans nätdel (strömsladd) i väggen, då borde ju kameran ta ström från elnätet, inte bateriet? :D Det känns som att detta är ganska "obvious", men ville ändå kolla först! :) Tacksam för svar på dum fråga!
×
×
  • Skapa nytt...