Jump to content

jan.adolfsson

Members
 • Posts

  9
 • Joined

Everything posted by jan.adolfsson

 1. Tack för tipset. Jag har dock bestämt mig för att skippa hela montagehistorien. / jan. Scen94.txt
 2. Jag har inga som helst problem med era klipp. Jag gillar berättartekniken och är nyfiken på det färdiga resultatet. Dessutom kan jag inte fälla något avgörande innan jag får läsa det fullständiga manuset. Det är mycket möjligt att det blir rörigt, men som det ser ut nu tycker jag bara att det är intressant.
 3. ja, manuset är skrivet i en vanlig text-editor UltraEdit. Fördelen med att skriva manuset som vanlig .txt fil är att alla kan läsa den, filen tar mindre plats och dessutom så är det svårare att snöa in på olika inställningar och lättare att behålla fokusen på själva skrivandet, vilket jag kan ha problem med ibland.
 4. Hej, jag har problem med att illustrera en monolog i det manus jag för närvarande arbetar med. Läs gärna utdraget ur mitt manus och kom med synpunkter. Det skulle vara kul med en disskusion kring detta. Alternativ.TXT
 5. Tack för kritiken! Jag ska ta tillvara på dina råd och stryka allt som rör kamera-anvisningar. Det kommer en konflikt så småningom, men ambitionen är, att filmen inte helt och hållet ska vila på den. Vad menar du med framsidan? Jag ska tänka på och ändra manuset så att jag skriver allt i den ordning tittaren får reda på saker. Ja, du har rätt ang titeln, ska jag skippa regianvisningarna ska jag skippa titelanvisningarna också. Jo, dialogen ska vara så här:"Häxa? Sådana som dig, hur är dem?" Ska försöka skriva tydligare beskrivningar också Jättebra kritik, uppskattas!
 6. Hej, Hur skulle ni skriva en sekvens bestående av en man som springer genom skogen och på avstånd är jagad av ett uppbåd som kommer allt närmare. Skulle ni dela upp det i scener där ni växlar mellan mannen som springer och uppbådet som jagar honom eller skulle ni beskriva det i mer allmäna ordalag i en enda scen och sen lämna utförandet helt till regissören?
 7. Ok, nu har jag tagit bort allt som gäller hel- och halvbilder etc. Det är bara skönt att slippa ange, skrivprocessen går ju snabbare utan. Men hur tycker ni att jag ska göra med övriga regi-anvisningar i stil med "kamerna FÖLJER", "han går MOT oss" etc? Jag skulle kunna skippa allt sådant också, men då skulle i princip varenda scen som utspelar sig i skogen börja med "Han går i skogen" och det blir ju ganska tråkig läsning. Vad det gäller tab-inställningar etc så tror jag inte det har någon betydelse så länge manuset ser bra ut och är lätt att läsa. Jag använder inte Word. tack för svaren!
 8. Hej, Jag har väldigt svårt för att bestämma mig för vilken stil jag ska hålla mig till när jag skriver mina manus. I artiklar och böcker står det ofta att man ska hålla sig till historien och utelämna alla regi-anvisningar som inte är nödvändiga för historien. Om man läser amerikanska manus så ser man dock att de ofta är fyllda av regi-anvisningar t ex Fight Club, Blue Velvet etc. Som manusförfattare ser jag ofta handlingen i bilder, bör jag inte då också beskriva hur jag ser det jag ser? Drakdödaren är min personliga tolkning av den klassiska sagan - vacker prinsessa blir inlåst i torn av sin elaka far och räddad av prins. Jag antar att handlingen är svår att kritisera eftersom det här bara är ett utdrag av manuset, men jag är framförallt ute efter kritik på språket, stilen och upplägget. tack! Drakdödaren Version 2(första på dator).txt
×
×
 • Create New...