Jump to content

ADG

Members
 • Posts

  10
 • Joined

Personlig information

 • City
  Stockholm
 • Job/title
  Student, Grafisk Form& Reklam

Filmskapande

 • Influences
  Lars von Trier, Jonathan Glazer, Bergman, francis ford coppola, Harmony Korine, Wong Kar-Wai
 • Interests
  Allt jag inte förstår+saker jag förstår men överraskar

ADG's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. ...och det här är inget aprilskämt i efterskott?
 2. hej ska filma en musikvideo med digitalvideokamera. finns det några bra sätt att mjuka upp videokänslan i bilden för att få det att likna film, utan att reducera skärpa mm för mycket. jag har hört att man kan skjuta den färdiga filmen från projektor till duk och filma av det igen med videokamera. är det någon som har erfarenhet av detta?
 3. Finns det något man kan använda för att simmulera att någon gråter. Är det något säskilt man brukar använda eller är det här skådespelartalangerna kommer in? Jag ska nämligen göra en musikvideo och tanken är egentligen att en person i filmen (ej utbildad skådespelare) ska fälla svarta tårar vid ett visst tillfälle. Har ni tips på hur man kan lösa detta?
 4. tror vid närmare eftertanke att en lösning med green screen är lättast, och att vid efterproduktion tillföra grafiken. jag tänker att man, som tidigare inlägg har varit inne på, att man lyser upp tv:n innefrån för att skapa ett natruligt ljusflöde från tv:n, och för att göra green screenen så jämn som möjligt. mannen med tv:n på magen kommer röra sig fritt på stan och filmas från olika vinklar. är detta genomförbart? eller blir det mycket krångel? är after effects bäst för den här typen av jobb el. kan man även "keya" det i final cut? ps.ursäkta om att jag postat den här frågan på flera ställen på forumet! hade inte riktigt koll på reglerna, men nu har jag det. ds
 5. tack för svar! men blir det inte problem att keya bort allt? tycker du att jag ska sätta ett starkt ljus i tv:n för att simulera strålningsljuset från tv:n? och sen över det sätta en greenscreen. jag antar att ljuset på greenscreenen måste vara någorlunda jämn för att det ska funka bra?
 6. Hej, jag går sista året på beckmans designhögskola. Håller nu på med förberedelser till en musikvideo. Väldigt kort är idén till filmen att en man går runt med en tv-skärm hängd på magen. På skärmen spelas grafik upp. Jag tänker mig typ en Lcd el. plasma, (kan även vara en vanlig tv i tunnare modell ((det är nästan bättre!)) ). Finns det batteridrivna sådana?? eller så kan mannen ha någon smidigre form av elgenerator på ryggen. (det gör inget att anordningen blir lite klumpig, bara det är möjligt att bära runt på det) Sen så ska ju grafik spelas upp på den här tv:n så den måste ju vara kopplad till någon smidig uppspelare, typ dvd eller annat. scenerna med mannen med tv-apparaten ska filmas på natten men i stockholm city, så totalt mörkt kommer det inte vara, vilket typ av lju ska jag använda? räcker det med en ljuskälla? Det ska se ganska grovt ut. Är väldigt tacksam för alla tips jag kan få!
 7. Hej, jag går sista året på beckmans designhögskola. Håller nu på med förberedelser till en musikvideo. Väldigt kort är idén till filmen att en man går runt med en tv-skärm hängd på magen. På skärmen spelas grafik upp. Jag tänker mig typ en Lcd el. plasma, (kan även vara en vanlig tv i tunnare modell ((det är nästan bättre!)) ). Finns det batteridrivna sådana?? eller så kan mannen ha någon smidigre form av elgenerator på ryggen. (det gör inget att anordningen blir lite klumpig, bara det är möjligt att bära runt på det) Sen så ska ju grafik spelas upp på den här tv:n så den måste ju vara kopplad till någon smidig uppspelare, typ dvd eller annat. scenerna med mannen med tv-apparaten ska filmas på natten men i stockholm city, så totalt mörkt kommer det inte vara, vilket typ av lju ska jag använda? räcker det med en ljuskälla? Det ska se ganska grovt ut. Är väldigt tacksam för alla tips jag kan få!
 8. jag kommer inte använda statister. lite av idén till filmen, det ska vara realistiskt. typ performance. jag tror det är nödvändigt att filmen visas direkt i skärmen. Kan man lösa detta??
 9. ja det är absoult en idé! har tänkt på greenscreen förut, jag ser dock ett problem med att inte grafiken spelas upp på plats, han ska nämligen röra sig runt folk och deras reaktion på grafiken kommer då gå förlorad. (iofs kanske det räcker att han går runt med en tv på magen för att få reaktioner). vad menas med keya?
 10. Hej, jag går sista året på beckmans designhögskola. Håller nu på med förberedelser till en musikvideo. Väldigt kort är idén till filmen att en man går runt med en tv-skärm hängd på magen. På skärmen spelas grafik upp. Jag tänker mig typ en Lcd el. plasma, (kan även vara en vanlig tv i tunnare modell ((det är nästan bättre!)) ). Finns det batteridrivna sådana?? eller så kan mannen ha någon smidigre form av elgenerator på ryggen. (det gör inget att anordningen blir lite klumpig, bara det är möjligt att bära runt på det) Sen så ska ju grafik spelas upp på den här tv:n så den måste ju vara kopplad till någon smidig uppspelare, typ dvd eller annat. Är det någon som kan ge mig tips om hur man kan lösa detta så blir jag väldigt tacksam!
×
×
 • Create New...