Jump to content

modigfilm

Members
 • Posts

  18
 • Joined

modigfilm's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Sminkös sökes till kortfilm i Stockholm med inspelning 13 -16 juli. Filmen följer en man och en kvinna från tidig barndom till ålderdom. Ersättning för utgifter utgår. Vi har stora ambitioner med denna film. Hör av dig på 070 771 64 82 Mattias Modig
 2. A- Ljud sökes till kortfilm i Stockholm med inspelning 13 -16 juli. Filmen följer en man och en kvinna från tidig barndom till ålderdom. Ersättning för utgifter utgår. Vi har stora ambitioner med denna film. Hör av dig på 070 771 64 82 Mattias Modig
 3. Är det nån som vet något ställe att hyra Phantom kamera på förutom Ljud och Bildmedia?
 4. Jag försöker importera en stl fil med engelsk textning till dvd sudio pro men det funkar inte!? Jag får detta felmedelande. "No corresponding subtitles found. The video asset timecode may not correspond with the timecode specified for the subtitles in the import file or the file is invalid."
 5. Briljant foto!, helt ok skådespelarinsatser, storyn kanske inte var jätteintressant men den kanske tar sig senare i filmen. Tycket nästan filmen skulle kunna klippas annu långsammare för att verkligen fånga ensamheten, ibland var det onödigt många klipp som tex när han skriker så klipper ni i skriket om jag inte minns fel. Varför inte stanna kvar på klippet när han skriker och sen när han skrikit klart klippa till nästa bild som är helt tyst, för att visa hur ensam han är?
 6. Jag skulle vilja veta hur man på bästa sätt filmar av en dataskärm eller om det finns nåt program som man kan spela in från dataskärmen. Vi ska spela in när någon tittat på ett youtube klipp på sin laptop. Jag använder panasonic dvx 100 (filmar progressivt). Jag redigerar i final cut pro. skulle vara mycket tacksam för svar på denna fråga. tack tack!
 7. Jag filmade nyligen ett bröllop och tog ljudet bara från kamera micken dum som jag är. Ljudet är katastrof, Det är ett eko som gör att det är svårt att höra vad prästen säger. Finns det något man kan göra eller är jag helt körd. Använder Soundtrack pro.
 8. Vart kan jag få tag på en 35 mm adapter med optik så billigt som möjligt? Nån som vet ?
 9. Jag ska göra en reklamfilm om en cyckel och tänkte ha som första bild cyckeln i ett helt vitt sterilt rum. Man ska bara se objektet, resten ska vara helt vitt. Jag vill försöka eliminera skuggor osv. Jag filmar på något digitalt format troligtvis dvc pro hd. Jag vill försöka få det så "rent och städat" ut som möjligt. Är det någon vet hur man ljussätter på bästa sätt? (Jag vet ej om vi kommer att ha tillgång till någon studio.) Tacksam för alla svar!
 10. Ok tack! men om jag hade tänkt att lägga typ 5000 Vilken tv är bra det kanske är bra att lägga ut pengar på en hyfsad tv än en gammal monitor. jag hittade nån gammal Jvc monitor med komposit ingång för 2000 tror du den är värd att köpa.
 11. Jag sitter och redigerar i fcp på min mac g5 och jag skulle vilja kopla in en monitor (ev tv) till den för att kunna göra bättre färgkorrigeringar osv. Grafikkortet jag hade tänkt att skaffa heter: Ati x800xt (mac edition). Grafikkortet har de här anslutningarna. DVI ut S-video ut TV-ut Hur får jag bästa möjliga resultat utan att lägga ut en förmögenhet. Ska man köpa en tv med dvi ingång? eller en monitor med analoga ingångar? Ska man köra med Fire wire via kameran och till en tv? Finns det monitorer som man kan kopla från dvi elle måste man skaffa en konverter och hur blir resultatet då? Vad finns det för möjligheter? Jag är mycket tacksam för tipps när det gäller detta!!
 12. Jag undrar om det är nån som vet vad man kan få tag på en bra och billig video monitor?
 13. Jag håller på med en dockumentärfilm och sitter och loggar material med min kamera (panasonic dvx 100). när jag spelar upp dv band så blir det som svarta horisontella ränder över bilden. ibland försvinner de men så kommer de tillbaks igen. Jag börjar tröttna på problemet och funderar på att skaffa en dv- bandare. 1 finns det nåt man kan göra åt problemet. 2 finns det nån som vet vart man kan få tag på billiga dv-spelare? Börjar tycka synd om min kamera som får jobba hårt! Skulle vara mycket tacksam för hjälpen!! sitter i skiten här
×
×
 • Create New...