Gå till innehåll

Wilhelm_Fink

Medlemmar
  • Inlägg

    15
  • Blev medlem

Personlig information

  • Ort
    Hägersten
  • Namn
    Andreas Eklöf

Utmärkelser för Wilhelm_Fink

Lärling

Lärling (3/14)

  • Första inlägget
  • Medhjälpare
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Jag blir inte klok. Jag försöker skapa en DVD med en 2 timmar och 38 minuter lång film. Vanligtvis brukar jag köra Automatic transcode. Men nu undrar jag om det verkligen är bästa sättet? Det finns ju så många inställningsmöjligheter. Allt material är i SD och jag använder Encore CS4. Några konkreta frågor: Hur vet man vilken kvalitet Automatic ger? (bitrate, 2 pass, etc) När ska man använda "use maximum render quality" och blir det nån skillnad? Tjänar man på att göra manuella inställningar vs automatic. Det som känns konstigt är att när jag transcodar i automatic går det på mellan 1,5 och 2 timmar. Så det känns som att dator haffsar ihop det... Tacksam för hjälp! Just det kom på en sak till! Vilket audio transcoding scheme är bäst att använda. Min prio ligger främst på bilden och har hittills använt Dolby digital. PCM tar för mycket utrymme. Finns det någon fördel med att köra mpeg-1 layer II istället för dolby digital? (tar det mindre plats, hur är kompabiliteten, etc)
  2. När jag startade om funkar ljudet... undra om det är ramminnet som är för litet.... Är det så?
  3. C2D E6600 2.4Ghz, 2048MB, Audiophile 2496, HDD 500+320+250GB 7200rpm. Video hackar lite när man spelar upp. Finns det något sätt att dra ner kvalitén på bilden?
  4. Jag har problem med ljudet när jag klipper HD med multicam funktionen i premiere 3. Det är inget ljud helt enkelt. Vad kan vara felet? Jag har fått det att funka i SD. Orkar datorn inte spela upp det? Det är tre strömmar 720pn från hvx200 kameran. Kan man dra ner kvaliten på något sett?
  5. Jag läser där nu och jag trivs bra.
  6. Jag har kikat på dessa skivor http://se.wesellcd.dk/?page=products&product_id=414 Sen är det klart att det går att dela upp filmen men det blir lite -90 när man skriver "sätt i skiva 2". =) Jag har gjort så på en del produktioner men tycker det är proffsigare om det ligger på en skiva. Men då gäller det ju att folk ska kunna kolla på den hemma på vanliga DVD-spelare. Annars är det inte proffsigt alls! Sen är jag inte intresserad av pressade skivor då det är en annan teknik, det gäller brända dual-layer skivor och dess kompabilitet med vanliga DVDspelare. Jag använder encore cs3 till dvdproduktionen.
  7. Det är beställningsjobb så det är väl kunden som orkar se dom antar jag... =) Jag får köpa dual-layer skivor och testa lite då!
  8. Okej! Men har äldre DVD-spelare problem med att läsa brända dual-DVD:er?
  9. Jag har en ovana att göra väldigt långa produktioner som i slutändan hamnar på DVD. Det är mest beställningsjobb och dokumenteringar av olika evenemang. Ett problem har alltid varit att kvalitén blir lidande i DVD-komprimeringen. Längden är ofta närmare 3 timmar. Så min tanke är då, hur är det med dual layer? Visst, det går in dubbelt så mycke data och det blir således en mindre komprimering. Men hur är det när den vanliga användaren sätter i den i sin DVD-spelare? Är det några problem att spela upp Dual-layer dvder i en vanlig, inte helt ny, dvdspelare?
  10. Sitter i premiere och vill få ner HDV material till DV, hur gör man detta optimalt? Har alltså tankat in i HDV...
  11. Kort och gott, vilka band ska man använde i denna kamera?
  12. Jag söker ett kortfilmsmanus att filmatisera. Sitter du på nått manus eller är sugen att skriva något så skulle det vara intressant med ett samarbete. Jag själv är 24 år och läser just bildproduktion på högskola i falun. Har gjort många videoproduktioner sedan jag började filma -99. Vi höres!
  13. Nån som hört talas om eller sett en indiefilm som ska heta ”Ingen föds ond” som gjordes 2001 eller 2002? Nån som har den eller går den ladda ner?
  14. Jo, allting är väl kompremerat i nån form, men hur funkar kompremeringen i HVX-200 då? Är inte det typ 100mbit(nånting) i panasonic kameran mot hdv som är 25mbit(nånting)? Jag tror jag söker kameror utan mpeg2 kompremering egentligen, har hört lite dåliga saker om det... trevliga länkar, vilka monster...
  15. Jag söker efter en kamera som kan spela in okompremerad HD, främst 720p. Har tittat på Panasonics HVX-200. På den kan man väl med P2-kort spela in i okompromerad HD i 720p? Min undran är om det finns fler kameror som kan detta?
×
×
  • Skapa nytt...