Jump to content

Anpe91

Members
 • Posts

  7
 • Joined

Anpe91's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • First Post
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

10

Reputation

 1. Hittade tillslut en skola som har det jag vill: Electronic Music Production på SAE Institute (http://www.saestockholm.se/courses.asp)
 2. Kolla på nätet vad det finns för inriktningar, är du intresserad av att redigera så skulle jag föreslå "Filmklippning" på Dramatiska Institutet. Du kan läsa om yrket här: http://www.dramatiskainstitutet.se/web/9dc598a7-08c2-43e0-bcec-d85109ac0fb7.aspx
 3. Hej allihopa! Jag har nu börjat andra året i gymnasium. Jag vill söka efter en högskola som inriktar sig på filmmusik (Soundtrack till film/spel). Har letat ganska rejält, men hittar inga högskolor som har just det. Vill att det ska motsvara dethär: http://vfs.com/learn.php?id=11&learn_id=25 Vet någon så länka gärna här.
 4. Efter ha sett District 9 så skulle jag faktiskt vilja åka till VFS i Canada! ((Edit: http://vfs.com/)) Sedan beror det väl på vad du vill studera också.
 5. Det finns tre sätt att användningen utav någon annans verk är lagligt. Här är två: "Ideell och ekonomisk rätt Med ideell upphovsrätt menas t.ex. att en kompositör går med på att "låna ut" sin filmmusik till en film så länge som hans namn kommer med. Upphovsmannen är också skyddad om musiken skulle användas på ett kränkande sätt. Med ekonomisk upphovsrätt menas att en ersättning skall betalas till kompositören för att filmmakaren skall få använda hans musik. De har då ingen skyldighet att sätta ut namnet på upphovsmannen, eftersom de har betalt för musiken. Upphovsrätten gäller 70 år efter upphovsmannens död i alla EU-länder (i filmer med flera upphovsmän gäller det den siste levande)." - http://www.voodoofilm.org/artikel/upphovsratt.aspx Det tredje är om du köper själva upphovsrätten till musiken. Om du köpt t.ex. ljudfiler från Video Copilot (http://www.videocopilot.net/) så får du använda låtarna till dina produktioner bara du inte säljer låtarna eller påstår att de är dina verk. Det bästa vore om du kollade igenom olika kompositörers "demo reel's" för att se vad de är kapabla till att göra. Tror dock inte det behövs om du ska göra en amatör-kortfilm.
 6. den sidan är faktiskt bra, jag köpte allt ur Biltema o Clasohlsson :D Men hittar inte de andra affärerna :(
 7. http://www.regnstrom.com/flystand/resources.asp Hej, jag har köpt alla delar förutom: A - Aluminiumstång 50 x 5 mm 4 dm B - Aluminiumrör 18 x 1 mm 5 dm H - 1/4" x 10mm m. försänkt skalle 2 Vet någon var man kan köpa dessa delar om man bot i haninge? Vill inte åka för långt som till spånga.. Skulle vara bra om det va inne i stan.. Tacksam för svar.
×
×
 • Create New...