Jump to content

ShaGGie

Members
 • Posts

  70
 • Joined

ShaGGie's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. jag bumpar min tråd lite, är det någon som inte förstår frågan så kan jag försöka förklara ytterligare? Det måste ju finnas någon här som kan hjälpa mig?
 2. Jag är media ansvarig för våran förening. Och under våra event så visar vi trailers med en bildkanon, vi har kanonen kopplad till en laptop. Och vi brukar bara lägga upp en playlist men film som får rulla. Men det skulle vara bra att kunna visa dynamisk text samtidigt som man visar ''vanlig'' film. Speciella medelanden med information osv, åskådarna ska inte se att man lägger till texten osv, den ska bara börja rulla fram och tillbaka över skärmen. Jag undrar HUR man gör det här, vilket program man använder och hur man går tillväga. Tack på förhand.
 3. Asså själva meningen med den här frågan är att folk ska tänka efter, ordentligt. Och jag tror verkligen inte att om det här var allvar, att ni skulle ta med er en jävla filmkamera att ha kul med i någon timme:P En gitarr är väldigt bra egentligen, den har en bra livslängd, den är underhållande och jag tror att alla som hamnar i det läget behöver lite musik. Om jag fick välja vad jag ville så skulle jag nog ta flickvännen, men nu så är det ju en SAK som man ska ta med, inte en person. Kanske en machete, jag vet kanske lite tråkigt och förutsägbart förslag men man kommer endå sjukt långt med en sådan. Men endå så är det en del av mig som vill ta med en gura, som en extra vän liksom:)
 4. Sitter i skolan och jobbar med Svenska, den här frågan är så klassisk och sjukt svår att svara på, så jag tänkte att ni kunde ge mig lite inspiration med vad ni skulle välja, så frågan lyder. Om du blev strandsatt på en öde ö och bara fick ta med dig en enda sak, vad skulle det vara? Och varför skulle du välja just den saken?
 5. Stallone Mjölk eller vatten?
 6. Det du har råkat ut för på bilden?
 7. Ja usch allt sånt är sjukt jobbigt, samma sak med min TV, tar säkert 3 - 4 sekunder innan den reagerar. Eller min boxer, tar säkert en halv sekund att byta kanal=(
 8. Jag tycker det här var en bra idee, gnälla av sig lite. Dagens gnäll går till gamla kärringar/gubbar på gatan. Dom vet att dom går hälften så snabbt som alla oss andra, Men visst FAN ska dom gå mitt i vägen och blockera i allafal eller hur? Kan ju inte gå lite längre in till kanten och låta oss andra som har bråttom komma förbi?
 9. Jag ser väääldigt sällan på Svenska filmer, händer någon gång ibland att jag sätter mig ner framför Beck på TV4 eller liknande, men annars så är det nada svensk film. Om jag måste ha text till en film så väljer jag engelsk, aldrig dubbning och aldrig svensk text, oberoende av vilket språk filmen utspelas i. Men åter till ämnet, jag laddade precis hem den senaste versionen av VLC (8.6) Och nu funkar suben, jag vet inte om dom fixade just det problemet som jag har i den senaste versionen, eftersom jag har haft ett antal olika versioner sen jag fick felet. Men jag tror i grunden att VLC hanterar undertexter väldigt dåligt. Här kommer en länk till den senaste versionen. http://www.videolan.org/vlc/
 10. Själv använder jag aldrig subs när jag ska se på film. Men ibland så har man ju gäster hemma och det är många som behöver textning för att fullt kunna avnjuta filmen. Men jag får dom inte att fungera, det har gått förut det vet jag. Men nu när jag lägger in en .srt eller .sub fil i VLC så fungerar inte texten som den ska, den kommer fram lite ibland och då är det oftasts fel översättning. Det var väl för kanske 2 år sen som jag använde textning själv till film, och då kan jag inte minnas att jag hade några problem med det. Men nu får jag inte en enda fil att fungera, har hört någon annan som har haft samma problem men jag har inte hört någon lösning. Någon som har några ideer? EDIT: ''vlc-0.8.5-win32'' heter versionen jag har, vad jag vet är det den senaste men jag hade samma problem med versionen innan.
 11. Så är det med många förpackningar, sånna där förpackningar som hörlurar t.ex. ligger i. Eller ännu värre, CD-skivor. Dom vill att man ska köpa produkten men fan inte att man ska använda den.
 12. Jag är väldigt ny till Maya och jag tänkte som första projekt göra en model av en parfym flaska som jag har på mitt rum (se bilden längre ner) för att lära mig grunderna. Första frågan är enkel, hur gör jag glas i Maya? Skulle bli glad om någon skulle kunna förklara hur jag sedan skapar vatten/vätska unuti glasbehållaren som jag gjort. Bara grunderna såklart, vill sitta o leka lite själv också för att lära mig. Bra länkar till tutorials för just dom här sakerna uppskattas också:) Tack.
 13. Jo men jag fattade inte heller vad du menade från början utan var tvungen att tänka till ordentligt, så jag klandrar inte farbrorn eller någon annan om dom inte gör det. Men Farbror, testa och se om det funkar för dig också.
×
×
 • Create New...