Jump to content

LUT

Members
 • Posts

  12
 • Joined

Everything posted by LUT

 1. Nu blir jag väldigt förvirrad.....=/ I mitt tidigare manus jag har skrivit så har jag skrivit så här: (V.O) = Röster som inte syns vid bild.. eller en som en berättar röst typ. (S.O) Ljudeffekter som inte syns.. är de fel?
 2. Okej.. tack så mycket.. Man ska då typ skriva LISA (I telefonen) Hej David! DAVID (I telefonen) Hej Lisa (V.O.) Då hajjar jag .. =P
 3. När man skriver manus brukar man ju skiva vilken version det är.. Typ Version 1 - 2 å osv.. Men hur ska jag veta vilken version mitt manus är? Alla manus brukar väl skrivas på samma sätt... ? Eller? Å när man skriver ett telefonsamtal.. Om jag t.ex vill att "Lisa" ska prata med "David" i telefonen, men David ska inte synas vid bild överhuvudtaget.. utan man ska bara höra hans röst från telefonen... Nån som förstår vad jag menar? Hur ska man skriva då?` När Lisa pratar ska man ju skriva: LISA (I telefonen) Hej David! typ.. Hur skriver jag med Davids? Hans röst ska ju bara höras från telefonen.
 4. LUT

  Sådespelari

  Hm.. rätt det du säger. Men jag vill själv bli skådespelare. Jag skulle aldrig ha sagt att jag inte skulle vila medverka längre efter jag fått en roll. Men jag hittar aldrig någon som söker en en roll i just min ålder. Och så bor jag nog på fel ställe också :(
 5. Den låter bra! rolig kanske ocskå....:) Lycka till...
 6. LUT

  Skoaffären

  Haha, det där manuset var roligt..=) mycket bra.
 7. Ja, kom just på en till sak. ÖVERTONING.
 8. Hej! Jag är ganska ung och förstår inte allt i världen. Jag skriver manus och kan det mesta när det gäller att skriva. Men vissa förstår jag mig inte på. Hoppas någon här kan förklara. 1. TONA IN, TONA UT, ? har jag ingen aning om vad det betyder och när man behöver skriva det. 2. Upptoning och nedtoning. Har jag heller ingen aning om?! 3. POV. När jag läste från en hemsida att POV skrev man när en scen är ens ögon, egen scen. Vadå ens ögon?. Hoppas någon kan hjälpa mej så jag kan komma vidare med mitt manus!
 9. Manuset var faktiskt bra! Men det är väl inte hela? I så fall var den väldigt kort. Och det här2 INT: INNE I LÄGENHET – EFTERMIDDAG / KVÄLL så sitter dem ju vid soffan och kollar på Tv. Skriver man inte "vardagsrum" eller något liknande? Eller det kanske inte behövs jämt!?! Annars bra jobbat!
×
×
 • Create New...