Jump to content

Strampa

Members
 • Posts

  5
 • Joined

Strampa's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • First Post
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

10

Reputation

 1. Sugen på Produktionsledare/producent? Ansök då till fördjupningsåret Film- och TV-linjen på Kalix Folkhögskola. "Film- och TV-linjen Fördjupning ger fördjupade kunskaper i produktion av film och TV-program. Under fördjupningsåret använder vi oss av ett flertal gästlärare som rekryteras direkt från branschen inom olika yrkesområden för att ge eleverna dagsfärska kunskaper om hur branschen arbetar. Undervisningen under fördjupningsåret är upplagd med teoretiska genomgångar och praktiska övningar med efterföljande analys och genomförs som regel under ledning av externt inbjudna gästlärare där vi producerar kort- och beställningsfilm, TV-program samt nyhetsproduktion." Passa på nu! Det är en härlig skola, med massa roligt folk. Sista dag för ansökning skall vara 29 April 2010 Mer info på http://www.kalix.fhsk.se
 2. Jag har blivit kallad till intervju och antagninsprov. Tyvärr vet jag inte om jag kan fara. Bor i norrbotten och det kommer väl gå ett par tusen för att fara ner. Det är inte någon/några av er som kommer från norra Sverige som eventuellt tänkt bila eller något? Tänkte i fall man kunde samåka och dela på bensinkostnaden.
 3. Dessa frågor och funderingar jag har, har nog inget direkt svar. Men jag frågar ändå: Jag undrar bara hur t.ex folkhögskolor står sig till skillnad mot för t.ex DI och utbilningen i Göteborg? Jag vet att det är en svår bransch och att folk utan utbildning men med mycket engagemang och kontakter kan komma längre än någon med den bästa utbildningen. Jag har sökt till flertalet folkhögskolor, men även till DI osv. Men om jag nu skulle plugga två år på folkhögskola, skulle det kunna räcka som utbildning om man vill syssla med regi och dramaturgi? Jag undrar eftersom jag snart pluggat två år redan, och om jag tar mig in på folkhögskola och läser det två år, så blir det ju tillsammans 4 år. Ska man sen fortsätta på DI, vilken jag förövrigt vet är väldigt svår att ta sig in på, så blir det en väldans massa år, plus att man kanske får vänta flertalet år innan man tar sig in, om man ens gör det. Så, hur ser arbetslivet ut för någon som bara läst två år folkhögskola? Får man nog med utbildning inom regi och dramaturgi, som sagt? Kan man säga att man är klar? Eller försöker alla som läst folkhögskola ta sig in på ytterligare utbildningar? Som sagt, jag vet att det är olika beroende på många anledningar. Men vad har ni för erfarenheter?
 4. Japp, jag gillar Lynch. Han är en av anledningarna till att jag började intressera mig för film, och Inland Empire är jag väldigt sugen att se. Har följt filmen, eller vad man ska säga, i över ett år. Jag har i alla fall kollat på imdb-forumet i princip varenda dag efter information :p Jag har läst en hel del från flertalet recensioner, men har försökt undvika att läsa om handlingen, även fast jag läst en del. Nu hoppas jag bara på att man får möjlighet att se den snart då den verkar riktigt intressant.
 5. Går du första året eller andra? Jag var dit på antagning i maj men tog mig tyvär inte in.
×
×
 • Create New...