Gå till innehåll

merakom

Medlemmar
  • Inlägg

    20
  • Blev medlem

Allt postat av merakom

  1. merakom

    Olika ljudfiler

    ok men hur löser ni det ? om ni spelar in ena dagen, sedan nästa dag med en helt annan person som vi säger pratar mycket högre eller lägre så är det rätt svårt att pricka in exact vilken nivå den andra hadde dagen innan.
  2. Hur gör man detta enklast ? Alltså från ett vanligt gammalt skrupligt kassetband till dator och wave
  3. Olika ljudfiler (inspelningar) Med olika volym, hur får jag detta enklast att hålla samma nivå hela filmen ? Vilket filter skall man använda ? Arbetar i Adobe serien Är lite jobbigt om ena klippet är lågt ljud och någon skruvar upp ljudet, nästa klipp är ljudet normalt vilket tenderar att det blir väldigt högt på Tv:n. Mvh Jimmy
  4. Tack för alla svar men jag hittade det själv
  5. Med DV kvalitet, hur gör man det för ett smidigt och driftsäkert resultat. ? Viket kort eller apparat ?
  6. merakom

    Filmning med bild

    Tack för ditt svar. Men med vilket program kör jag det via ?
  7. Vet inte riktigt vart detta hör hemma eller om det ens funkar. Jag skulle vilja sätta upp en kamera som är på men inte spelar in, så folk kan se sig själva i tv brevid. So far so good :D Utöver detta skulle jag vilja ha en bild framför som ligger i lagret framför så man t.ex kan ha 2 gubbar med tomtekläder medans huvuden är borta på bilden. meningen blir ju att de som kommer ska ställa sig så de blir t.ex tomtar. Går det att göra något sånt ? :)
  8. merakom

    Dv- banden förbrukade ?

    Okej tack för svaren.. När jag tänker efter så fixade adobe killen till ett gnissel på en dörr där gångärnen var riktigt osmorda. Då tog han gnisslet och lade in det i audition och trollade lite sen var hela gnisslet borta. Det var på adobe seminariet i sthlm för releasen av 2.0 Kan man med dv banden som är använda spela in "svart" i 60 minuter och sedan spela in eller t.ex avmagnitisera dem. Gör det någon skillnad vid nästa inspelning ? Kommer dock köpa nya band i fortsättningen för man vill ju inte att något ska bli förstört men jag är bara lite nyfiken :)
  9. Vill bara säga först och främst att detta är ett helt suveränt forum och ni som hjälper till med frågor och tips till alla är guld värda. Jag kommer själv svara på något så fort jag kan det och får chansen :) Nu till min fundering, ( ni kommer få många frågor framöver ju mer man utforskar sina tillbehör ) om man spelar in något på ett dv-band/dv cam band är detta bandet förbrukat då ? T.ex om man skulle vilja spela in på samma band igen, är det lika med kört ? Sen en till fråga ... om man har miccen eller den riktade Röde micken på videokameran när man spelar in så får man ju alltid et visst "surr" från bandarn, zoomen , osv. Hur tar man enklast bort detta ? jag antar att ni säger genom att ta en lös boom med miccen på :D , men måste ju gå att få bort det genom att stänga av en viss hertz ? och hur gör man för att gå till väga med de tpå te.x Premier eller / audition?
  10. merakom

    DVband - DVD

    Mjo precis.. Men vore ju ganska enkelt då kund kommer in och vill ha sin 60 minuters filmning på dvd :)
  11. Har gjort lite filmer med olika menyer osv i Adobe Serien. Känns bra och proffsigt att arbeta med. Men om man nu vill göra en dvd från dv-band snabbt och enkelt så är det lite krångligare i adobe eller ? Jag läste nånstans att pinnacle 10 hadde något system där man väljer meny och auto kapitel sen kör man igång dv bandet på captur och den spelar in på dvd skiva på en gång. Finns det inget sånt system i encore ? Känns lite amatör att köra igång pinnacle.
  12. En till fråga nu när jag kom och tänka på den. Fråga 1 När man importerar från kameran med firewire så funkar det kanon så länge man ska ha olika snuttar osv. Men om jag skulle vilja tanka ner hela bandet i ett kör så det får gå 60 minuter så börjar premier gnälla runt 19 minuter tror jag.. Maximum nånting exeeded. Och stänger av. Sedan får man trycka igång igen där den stannade och det går 19 minuter igen. Inget större problem kanske men vore bra att slippa närvara när den för över filmen. Fråga 2 Jag filmar med en kamera och kör over filmen med en billigare kamera för att spara den dyra. Men förra veckan hoppade någon in på kontoret och tog bla. min billigare kamera (idioter). När jag nu ska skaffa en ny apparat att föra över filmen med så undrar jag vad ni använder ? Kan man köpa någon extern apparat som funkar sm bandare bara och för över det ? eller måste man ha en kamera med dv omvandlare ?
  13. merakom

    Avi filernas storlek

    ok tack för alla tips! Tänkte dock på dv-tape . .de går väl max till 60 min ? eller finns det 2 h ? Har dock film 1-3 sparat på varsitt dv-cam band med en kopia av varje. Projektet blir ju kanske större bekymmer då det rymmer 60 gb .. men man får se till att sätta undan hd till det antar jag :) Får köpa på sig några externa .
  14. tjaa ... som enkel fil blir den runt 30-40 gb som trimed projekt är den på 60-70
  15. När jag är nöjd med resultatet och ska exportera till avi. fil för att sedan ta upp det i encore så tar det väldigt lång tid. Finns det andra sätt eller får man förvänta sig att det tar runt 8 H för 2 h film ? med cirka 4 lager. Har en Pentium 4 3gh med 2 gig minne Har grafik kortet något med det hela att göra ?
  16. Jag skulle vilja veta vad ni som jobbar med filmning dvd auth osv gör med projekten ni har gjort. T.ex om det är en egen produktion och måste ha dem kvar. Jag har gjort 3 filmer på 2h vardera, nu kommer även en 4: e och 5 film på 2 timmar st. de första 3 filmerna har jag lagt på hårdisk men tillsammans blir det runt 150gb + Premier projektfilerna. Efter det tillkomer andra mindre projekt som filmningar till privatpersoner/företag osv. Nu börjar jag få grymt lite hd plats och vet fortfarande inte hur jag ska spara undan t.ex premier trimmed mapparna som ligger på 60 GB vardera, de råa avi filerna på 30 gb. Tacksam för hjälp.
  17. merakom

    Bildflimmer

    vart hittar jag den inställningen ?
  18. Gör inte de flesta som filmar detta? det är väl bara att du ber att de filmar med dessa bakrunder. Kostnaden för filmningen blir ju ingen annan bara för att du har denna bakrund. Tror de flesta har detta.. Eller ville du ha detta redigerat oxå ?
  19. Redigerar i Premier 2.0. Funderar på varför en del bilder man gjort i PSP och importerar flimrar så fort de kommer upp på TV:n alltså inget flimmeri redigeringsprogramet. Och kan man göra något åt detta ? Tacksam för svar! Jimmy
×
×
  • Skapa nytt...