Gå till innehåll

klasnilzon

Medlemmar
  • Inlägg

    14
  • Blev medlem

Personlig information

  • Ort
    Umeå
  • Yrke/titel
    Sjukgymnast student - Egen göretagare
  • Namn
    Klas Nilsson

Filmskapande

  • Influenser
    Donnie Darko
  • Utrustning
    Vegas 7.0, F24 Flyer
  • Intressen
    Skidåkning, surfing, Skellefteå AIK

Utmärkelser för klasnilzon

Lärling

Lärling (3/14)

  • Första inlägget
  • Medhjälpare
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Hej! Redigerade film en del för 6 år sedan. Då med en PC och Sony Vegas. Tänkte nu snabbt göra en enkel film. Har en ny Mac Book PRO Retina och Final Cut 7.0. Men det fungerar inte alls lika bra som Vegas gjorde på min PC för 6 år sedan. Programmet går väldigt långsamt, hakar upp sig och behöver tänka för minsta ändring. Vars ligger felet/felen? Inställningar? Läst att Final Cut ska vara bra..
  2. Tack för alla bra tips! Får nu till det med Pal också. Kommer en del ur filmen på youtube om ett tag...
  3. Vet hur det fungerar med Frames och interlaced. När jag tankar över material till datorn ser det fint ut- det är sen när jag renderar med Field Orders som det blir dåligt... Du menar att det jag filmat med min kamera borde se dåligt ut på mina dator men det gör det inte... Testade att ändra mellan alla och bränna ut och se på DVD. - Blev även "suddigt" när jag såg den på en vanlig TV. Men när jag till sist ändrade till 29,97 fps och progressive blev det bra. Har fått till det med att rendera den i NTSC DV Widescreen None Progressive och sen bränna ut den i Pal med Architect. Detta blir bäst tydligen... Kan bara få formatet 1.85:1 Anamorphic Widescreen med NTSC DV Widescreen i Vegas (Blir 2.35:1 med PAL). När jag sen gör filmen till PAL i Architect så blir DVD'n precis som jag vill ha den. Hela bilden kommer med på både 4:3 TV och Widescreen TV. Fungerar även att se den på datorn som är rätt värt. Varför ha en film som bara fungerar på vissa skärmar och som bara kan läsas av vissa DVD-spelare. Det hänger inte bara på Tv'n...
  4. Min kamera måste filma progresivt eftersom det är det enda som fungerar. När jag har på upper och lower field orders så blir bilden dålig som den blir när field orders är fel, streck vid snabba rörelser. Testade att ändra mellan alla men fick inte till det. Men när jag till sist ändrade till 29,97 fps och progressive blev det bra. Är rätt säker på att min kamera filmar i NTSC 720x480 29,97fps. Har en ganska enkel Dv-kamera: Panasonic NV-GS27 Om detta är läget så måste det vara bäst att rendera i NTSC dv widescreen för att få bästa kvalité, lr? Renderar nu med two pass till MPEG 2. Men problemet är fortfarande kvar att när jag gör den till DVD med NTSC så blir bilden lite avlång på 4:3 TV. På en 16:9 Tv fungerar det bra. Är inte klar med allt än men får se... Hoppas two pass nu visar lite vassare kvalla.. Ska köpa en Macbook hade jag tänkt, den snabbare. Men fungerar den bra att redigera på? Gör grafikkortet mycket? MacBook har inte så bra grafikkort...
  5. Jo vet att det är PAL i Sverige men fick det inte tidigare att bli bra. Hade problem med Field orders. Fick endast till det då jag valde 29,97 fps och None progressive scan. Så min kamera verkar filma med 29,97 fps...? Nu är kvallan samma som den kameran ger. Tror inte den kan bli så mycket bättre. Såg den på projektor och allt såg fint ut. Men om det kan bli bättre är det helt klart värt att testa.. Tar renderingen den dubbla tiden om man kör med two-pass? Vad är syftet? Går det att rendera med PAL Widescreen och ha kvar fps på 29,97 utan att det blir problem. Eller ändras fps automatiskt till 25,000 fps när jag sätter på PAL? Nytt; Blir inte rätt om jag renderar med PAL DV Widescreen. När jag anpassar bilden efter detta så skärs en stor del bort, upp och nere. Min kamera måste filma i NTSC Dv widescreen. Men vad händer om renderar i NTSC DV Widescreen men gör den till DVD i PAL Widescreen? Blir fps 25,000?
  6. Jag har renderat min film till MPEG2 i Vegas 7.0. NTSC DV widescreen, 720x480. Formatet är rätt när jag ser den på VLC mm på datorn. Jag har sedan gjort den till DVD i Sony DVD Architect 4.0 med inställningarna NTSC Widescreen 720 x 480. När jag ser filmen på en Widescreen TV ser det bra ut, en del av bredden kommer dock inte med. Men när jag ser den på 4:3 TV så är formatet inte rätt. Bilden blir en aning avlång + att hela bredden inte kommer med. Det borde vara en tjockare svart rand nedan och ovan bilden än det är på 4:3 tv'n. Var har jag gjort fel inställningar? Nytt inlägg: Testade nu att välja PAL Widescreen, 720x 576 när jag gjorde DVD'n i architect och då blev det rätt format på 4:3 Tv'n. Hela bilden kom dock inte med men det är mindre viktigt. Många har ju Widescreen-TV... Surffilmen från Marocko är nu nästan helt bra. Men kan jag göra det bättre så att hela bilden alltid kommer med??
  7. Har ett problem som verkar vara ganska vanligt. När jag renderar min film så blir det "sträckigt" när det rör sig i bilden. Har läst om field order och har prövat upperfield first och under och progressive. Problemet är störst då jag ser filmerna på plasma. Redigerar i det mindre bra programmet vegas 7.0 Finns det fler saker som kan prövas? Läste detta bla. detta: (deinterlace) Processen av att skapa en enskild bildruta från två bidrutor av en videobild med radsprång (interlaced scanning). Video med interlaced scanning ser mycket bättre ut på en TV, medan det på en datormonitor kan se ganska illa ut.
  8. Har ett problem som verkar vara ganska vanligt. När jag renderar min film så blir det "sträckigt" när det rör sig i bilden. Har läst om field order och har prövat upperfield first och under och progressive. Problemet är störst då jag ser filmerna på plasma. deinterlace Redigerar i det mindre bra programmet vegas 7.0 Finns det fler saker som kan prövas? Läste detta bla.: (deinterlace) Processen av att skapa en enskild bildruta från två bidrutor av en videobild med radsprång (interlaced scanning). Video med interlaced scanning ser mycket bättre ut på en TV, medan det på en datormonitor kan se ganska illa ut.
  9. Tack! haha nu ska jag fortsätta...
  10. Jag har kommit åt någon konstig inställning som gör att det är omöjligt att separera ljudet från bilden. Riktigt jobbigt och jag orkar inte leta efter felet, det brukar ju alltid vara något sämstfel. När jag ska ta bort ljudet som hör till en bild markeras även bilden och ljud + bild tas bort. Jag vill kunna ta bort ljudet som vanligt och behålla bilden.. Vet någon vad som ska göras?
  11. [citat=Munthe]Att det är .AVI-filer säger ingenting. Vilka codecs använder du?[/citat] vet ej vilka codecar som jag använder. Hur ser man det?
  12. [citat=art]Fungerar bilden och ljudet på filen i den andra datorn du redigerat med? Det finns säkert tusentals olika codecar bara till .avi-filer, filen kan vara kodad i ett format som inte går att klippa i utan att det innan kodas om till ett format som lätt bearbetas, t.ex. dv-pal eller liknande.[/citat] fungerade bra i den datorn.. har ej laddat hem codecar på den..
  13. [citat=Munthe]Att det är .AVI-filer säger ingenting. Vilka codecs använder du?[/citat] Laddade hem ACE Mega codecspack.. Alla filmer som jag laddar hem går att se.. Har inte laddat hem codec på den andra datorn med det fungerar bra på den datorn. Verkar inte ha med det att göra men jag vet inte.. Hur ser man vilka codecs man använder?
  14. Har redigerat mycket i vegas 4.0 utan problem. Men nu när jag fixat vegas 4.0 och adobe premier på min egna dator så funkar det inte alls bra! När jag ska dra filmklippen som är avifiler så tas bara ljudet med.. Bilden bara försvinner.. Har gjort mkt men inget funkar - bytt inställningar, laddat hem codec osv. Om någon vet vad detta kan bero på så skulle jag bli superglad om ni hjälpte mig!
×
×
  • Skapa nytt...