Jump to content

klasnilzon

Members
 • Content Count

  14
 • Joined

Community Reputation

10 Good

Personlig information

 • City
  Umeå
 • Job/title
  Sjukgymnast student - Egen göretagare
 • Name
  Klas Nilsson

Filmskapande

 • Influences
  Donnie Darko
 • Gear
  Vegas 7.0, F24 Flyer
 • Interests
  Skidåkning, surfing, Skellefteå AIK
 1. Hej! Redigerade film en del för 6 år sedan. Då med en PC och Sony Vegas. Tänkte nu snabbt göra en enkel film. Har en ny Mac Book PRO Retina och Final Cut 7.0. Men det fungerar inte alls lika bra som Vegas gjorde på min PC för 6 år sedan. Programmet går väldigt långsamt, hakar upp sig och behöver tänka för minsta ändring. Vars ligger felet/felen? Inställningar? Läst att Final Cut ska vara bra..
 2. Tack för alla bra tips! Får nu till det med Pal också. Kommer en del ur filmen på youtube om ett tag...
 3. Vet hur det fungerar med Frames och interlaced. När jag tankar över material till datorn ser det fint ut- det är sen när jag renderar med Field Orders som det blir dåligt... Du menar att det jag filmat med min kamera borde se dåligt ut på mina dator men det gör det inte... Testade att ändra mellan alla och bränna ut och se på DVD. - Blev även "suddigt" när jag såg den på en vanlig TV. Men när jag till sist ändrade till 29,97 fps och progressive blev det bra. Har fått till det med att rendera den i NTSC DV Widescreen None Progressive och sen bränna ut den i Pal med Architect.
 4. Min kamera måste filma progresivt eftersom det är det enda som fungerar. När jag har på upper och lower field orders så blir bilden dålig som den blir när field orders är fel, streck vid snabba rörelser. Testade att ändra mellan alla men fick inte till det. Men när jag till sist ändrade till 29,97 fps och progressive blev det bra. Är rätt säker på att min kamera filmar i NTSC 720x480 29,97fps. Har en ganska enkel Dv-kamera: Panasonic NV-GS27 Om detta är läget så måste det vara bäst att rendera i NTSC dv widescreen för att få bästa kvalité, lr? Renderar nu med two pass till MPEG 2.
 5. Jo vet att det är PAL i Sverige men fick det inte tidigare att bli bra. Hade problem med Field orders. Fick endast till det då jag valde 29,97 fps och None progressive scan. Så min kamera verkar filma med 29,97 fps...? Nu är kvallan samma som den kameran ger. Tror inte den kan bli så mycket bättre. Såg den på projektor och allt såg fint ut. Men om det kan bli bättre är det helt klart värt att testa.. Tar renderingen den dubbla tiden om man kör med two-pass? Vad är syftet? Går det att rendera med PAL Widescreen och ha kvar fps på 29,97 utan att det blir problem. Eller ändras fps automa
 6. Jag har renderat min film till MPEG2 i Vegas 7.0. NTSC DV widescreen, 720x480. Formatet är rätt när jag ser den på VLC mm på datorn. Jag har sedan gjort den till DVD i Sony DVD Architect 4.0 med inställningarna NTSC Widescreen 720 x 480. När jag ser filmen på en Widescreen TV ser det bra ut, en del av bredden kommer dock inte med. Men när jag ser den på 4:3 TV så är formatet inte rätt. Bilden blir en aning avlång + att hela bredden inte kommer med. Det borde vara en tjockare svart rand nedan och ovan bilden än det är på 4:3 tv'n. Var har jag gjort fel inställningar? Nytt inlägg: Te
 7. Har ett problem som verkar vara ganska vanligt. När jag renderar min film så blir det "sträckigt" när det rör sig i bilden. Har läst om field order och har prövat upperfield first och under och progressive. Problemet är störst då jag ser filmerna på plasma. Redigerar i det mindre bra programmet vegas 7.0 Finns det fler saker som kan prövas? Läste detta bla. detta: (deinterlace) Processen av att skapa en enskild bildruta från två bidrutor av en videobild med radsprång (interlaced scanning). Video med interlaced scanning ser mycket bättre ut på en TV, medan det på e
 8. Har ett problem som verkar vara ganska vanligt. När jag renderar min film så blir det "sträckigt" när det rör sig i bilden. Har läst om field order och har prövat upperfield first och under och progressive. Problemet är störst då jag ser filmerna på plasma. deinterlace Redigerar i det mindre bra programmet vegas 7.0 Finns det fler saker som kan prövas? Läste detta bla.: (deinterlace) Processen av att skapa en enskild bildruta från två bidrutor av en videobild med radsprång (interlaced scanning). Video med interlaced scanning ser mycket bättre ut på en TV, medan det
 9. Jag har kommit åt någon konstig inställning som gör att det är omöjligt att separera ljudet från bilden. Riktigt jobbigt och jag orkar inte leta efter felet, det brukar ju alltid vara något sämstfel. När jag ska ta bort ljudet som hör till en bild markeras även bilden och ljud + bild tas bort. Jag vill kunna ta bort ljudet som vanligt och behålla bilden.. Vet någon vad som ska göras?
 10. [citat=Munthe]Att det är .AVI-filer säger ingenting. Vilka codecs använder du?[/citat] vet ej vilka codecar som jag använder. Hur ser man det?
 11. [citat=art]Fungerar bilden och ljudet på filen i den andra datorn du redigerat med? Det finns säkert tusentals olika codecar bara till .avi-filer, filen kan vara kodad i ett format som inte går att klippa i utan att det innan kodas om till ett format som lätt bearbetas, t.ex. dv-pal eller liknande.[/citat] fungerade bra i den datorn.. har ej laddat hem codecar på den..
 12. [citat=Munthe]Att det är .AVI-filer säger ingenting. Vilka codecs använder du?[/citat] Laddade hem ACE Mega codecspack.. Alla filmer som jag laddar hem går att se.. Har inte laddat hem codec på den andra datorn med det fungerar bra på den datorn. Verkar inte ha med det att göra men jag vet inte.. Hur ser man vilka codecs man använder?
 13. Har redigerat mycket i vegas 4.0 utan problem. Men nu när jag fixat vegas 4.0 och adobe premier på min egna dator så funkar det inte alls bra! När jag ska dra filmklippen som är avifiler så tas bara ljudet med.. Bilden bara försvinner.. Har gjort mkt men inget funkar - bytt inställningar, laddat hem codec osv. Om någon vet vad detta kan bero på så skulle jag bli superglad om ni hjälpte mig!
×
×
 • Create New...