Gå till innehåll

mikwide

Medlemmar
  • Inlägg

    10
  • Blev medlem

Allt postat av mikwide

  1. Just det, det måste vara äkta 16:9. Behöver en billig andrakamera som svarar upp så bra som möjligt till en JVC GY-HD100, som för just den här produktionen ska köras i SD 16:9. De vanliga PD 150, XL1, XM1, AG-DVX100B, etc, går bort antar jag eftersom dom har 4:3 sensor. Vill ha bättre resultat än så. Sony PDX10P ska väl ge en rätt bra bild har jag hört, men hur är det med dom nya mindre HD kamerorna med bara en CCD, kan man få lika bra bild där, eller rentav bättre (i SD läge)? Panasonic har väl även några mindre 3-CCD kameror för runt 10 lappar, hur är dom? Vad säger ni?
  2. mikwide

    JVC verkstad

    Aktoriserad JVC verkstad för Pro kameror. Någon som kan rekomendera en?
  3. JVC GY-101E Ja alltså, den är beställd och betald. Har köpt grisen i säcken, men orkar inte fundera längre. Får väl se när den kommer, hoppas i början av augusti, men troligare är väl slutet av månaden. /Micke
  4. mikwide

    Sony FX1 -har inga ord

    [citat=editART][citat=mikwide][citat=editART][citat=mikwide]Men vem har glädje av den fina kvalitén? Finns väl inget medium att distribuera formatet i ännu. Är det inte bättre att köpa tex xl2:an idag, och sedan hoppa på tåget om några år när formatet är tillgängligt för slutkonsumenten?[/citat] Kvaliten bibehålls ju även om man skalar ner till PAL upplösning, det är ju hela finessen. Som jag nämde tidigare så ser ju t.ex 35mm film fantastiskt ut även om det är nerdraget till PAL upplösning. Det viktiga är den höga grundsamplingen av materialet. Jag kommer inte att leverera i annat än PAL de närmsta åren men HD gör det möjligt att få en avsevärt bättre kvalite på materialet. ha de[/citat] Vilket program redigerar du i?[/citat] Kör med Premiere Pro v1.5.1. Testade att tanka in MPEG2 strömmen via CapDVHS v0.3.0.6, det var lösningen på CPU problemet(tackar alpha60 för det förslaget)! Funkade alldeles utmärkt på min 2.5Ghz, konverterade sedan via Premiere till avi. ha de[/citat] Så, man måste alltså konvertera innan man kan börja redigera. Hur lång tid tar detta med din dator och säg en timme material? 1 GB DV-material brukar bli ungefär 4-5 minuter. Hur mycket plats tar HDV- materialet? Hur mycket plats tar det konverterade materialet (avi)?
  5. mikwide

    Sony FX1 -har inga ord

    [citat=editART][citat=mikwide]Men vem har glädje av den fina kvalitén? Finns väl inget medium att distribuera formatet i ännu. Är det inte bättre att köpa tex xl2:an idag, och sedan hoppa på tåget om några år när formatet är tillgängligt för slutkonsumenten?[/citat] Kvaliten bibehålls ju även om man skalar ner till PAL upplösning, det är ju hela finessen. Som jag nämde tidigare så ser ju t.ex 35mm film fantastiskt ut även om det är nerdraget till PAL upplösning. Det viktiga är den höga grundsamplingen av materialet. Jag kommer inte att leverera i annat än PAL de närmsta åren men HD gör det möjligt att få en avsevärt bättre kvalite på materialet. ha de[/citat] Vilket program redigerar du i?
  6. mikwide

    Sony FX1 -har inga ord

    [citat=alpha60][Lasra ut till film blir bättre med högre upplösning och d-bio finns om än i liten skala. Framför allt handlar det om att framtidssäkra sina produktioner så de ser bra ut även på hd-dvd och hd-tv. Spelar inte så stor roll för mediegymnasiekids som gör Matrix-kopior med sina finniga polare, men för seriösa indiefilmare med sikte på internationell distribution är det nåt att tänka på.?[/citat] Det är klart, behoven ser ju olika ut. För egen del känns det dock inte aktuellt med hd-video ännu. Jag gör små produktioner mestadels för dvd och filmerna kommer att vara lika bra/dåliga om 10 år. Däremot tror jag inte att jag kommer tjäna så mycket pengar på de filmer jag gör idag, om 10 år. Då är det nya projekt som gäller och kanske med annan utrusning. Jag misstänker att det för det stora flertalet inte är, eller kommer bli, aktuellt med att lasra ut film. Då blir det ju en ganska dyr affär att ha redigering för detta formatet också.
  7. mikwide

    Sony FX1 -har inga ord

    Men vem har glädje av den fina kvalitén? Finns väl inget medium att distribuera formatet i ännu. Är det inte bättre att köpa tex xl2:an idag, och sedan hoppa på tåget om några år när formatet är tillgängligt för slutkonsumenten?
×
×
  • Skapa nytt...