Jump to content

erikfilmskapare

Members
 • Content Count

  29
 • Joined

Community Reputation

10 Good

Personlig information

 • City
  Norrköping
 • Job/title
  Totalproduktion
 • Name
  Erik Lambot

Filmskapande

 • Influences
  Lasse Åberg
 • Gear
  Sony Alpha A58, Røde Videomic Go, Smartlav+, Manfrotto MK393-H, Manfrotto MMC3-01, Lightworks 12, Audacity, Celtx, Fusion 7, Blender.
 • Interests
  Filmskapande, Flygbranschen.
 1. Tack för tipset om att annonsera i lokaltidning. Ska kolla runt lite och så. Jag har en Sony alpha, SLT A-58.
 2. De där danskarna har ju lite grejer: http://www.photografica.com/brugt-nikon/brugte-nikon-objektiver/
 3. Tja! Ska genomföra ett 10-minuters kortfilmsprojekt i sommar. Allt är tanken att det ska filmas med en DSLR, en Sony med APS-C sensor. I dagsläget har jag inte någon vettig optik egentligen. Då föddes tanken att filma allt med någon gammal vintagelins, typ nån Nikkor 35mm eller liknande. Vad tror ni om det? Såg han den där Caleb Pike på Youtube som snacka nått om det. Vad skulle man i så fall köpa? Jag har väldigt begränsat med pengar med tanke på att jag är med och driver projektet och då ska bekosta stora delar av det.
 4. Nu är det löst i Premiere, tack för häjlpen allihopa!
 5. Tack igen Max_H! Ska försöka igen ikväll. Tänker att detta borde gå att lösa. Premiere bör ju ändå anses förhållandevis proffesionellt och välutvecklat.
 6. Vänta lite, nu hängde jag inte riktigt med. Det gäller ju typ alla klipp i ett helt projekt. Så man kan inte ändra ett klipp som ligger på timelinen??
 7. Tack Max_H! Jag har testat med det där men tyvärr är alla de där funktionerna "låsta". Man kan ej ändra de där inställningarna. Blir galen, skriver nog på Adobeforumet och kollar va dom säger. Kan det vara ett alternativ o köra över skiten i Audition o fixat där??
 8. Här är en bild på hur mitt ljudspår ser ut. http://s1.postimg.org/etgc5487z/Ska_rmavbild_2016_01_17_kl_16_58_22.png
 9. Har nu spelat in en sketch, kollade innan och kan inte i min kamera ändra mellan mono/stereo input. Hittar dessutom ingen lösning i Premiere. Högerklickar man och går in i "Audio channels..." får jag inte ljudet antingen till mono eller stereo så det ligger i båda spåren. Premiere vill helt enkelt inte göra mitt stereoljud där det endast ligger på det vänstra stereospåret till mono. Hur ska jag lösa detta? Hittar inte heller några tutorials som visar detta på internet.
 10. Hej! Ofta när jag filmar enmanna-rigg så att säga söker jag enkla lösningar. Ibland får jag tumma på kvalitén. Därför spelar jag in ljud direkt till kameran. Min kamera är en Sony Alpha SLT-A58. Förut har jag haft en videomic go men kände att jag ville prova något nytt efter ett tag. Därför lade jag en order på en kina shotgun. HTD-Z 81 tror jag den heter. Men nu kommer problemet. Ljudet den spelar in är riktigt bra (med tanke på att den kostade 200 spänn) men den spelar bara in på ett spår. Ljudet spelas enbart in på det vänstra stereospåret. Jag kan inte hitta någon lösning själv på de
 11. Okej jaja det är förstås utsnittet som jag undrar om. Kan man räkna på vad utsnittet skulle bli i så fall?
 12. Okej Smörgåsmannen så i princip så skulle det inte spela så stor roll att använda fullformatslins på ASP-C? Brännvidden upplevs inte annorlunda eller liknande?
 13. Jag har fått erbjudande om ett filmobjektiv som är ganska billigt. Under 3000 kronor. Det är dock ett fullformats objektiv. Vad händer om man använder fullformatsobjektiv på en APS-C kamera egentligen?
 14. Ja det är möjligt att det är det jag stör mig på. Man får dock inte glömma bort att det ändå är en kamera för några ynkliga tusenlappar och ingen produktionskamera för 160 000 riksdaler.
×
×
 • Create New...