Jump to content

bylletski

Members
 • Posts

  255
 • Joined

Everything posted by bylletski

 1. Tja. Känner av en viss svartsjuka och hat från ditt håll tyvärr. Mitt cv lyder sålt filmidé och utvecklat ideér åt Timelockfilm. Gjort 2 pilotfilmer endast manus då, ville vara med och regissera men fanns ej plats. Skrev förra året en långfilm åt Emil Jonsvik. The Confession. Sen har jag mer på G och tänkte göra nollbudgetfilmer samtidigt och när nollbudgetfilmerna går bra och drar in pengar eller om företaget skulle dra in pengar vid annat så kommer jag göra kortfilmer till att börja med vilket kan leda till jobb för andra som har jobbat med mig innan för då har jag råd att betala och vilka jag väljer som producent / regissör är ju min ensak. Tycker att om du ska ha den där attityden så kanske du ska vända dig till en psykolog istället om du har problem med mig för dem kan tala om vad det är du blir arg över och kan hjälpa dig att lösa det. I alla fall så är detta en drömidé som jag har delat med mig av har aldrig sagt att den kommer funka sa bara att tror du det kommer funka? Ja visst var jag värdelös 2011-2013 då hade jag ju börjat och jag var aktiv här men sen jag lämnade detta forumet så blev jag bättre och fick dem jobben jag har nämnt ovanför. Jag har även länkat nedanför så att du får en slags referens. Pilotfilmerna. https://www.youtube.com/watch?v=_f9BQsMmJNo https://www.youtube.com/watch?v=Nzv16uLZps0 Confession https://www.moviezine.se/nyheter/premiar-for-krigarnas-o Timelockfilm http://www.timelockfilm.se/projects/voodoo-cowboys/ och ja det är jag som är Jonas Bylund så att du inte missförstår. Vissa idéer på Timelockfilm har dem inte nämn mig i men ja du har en i alla fall. Jag kommer dessvärre lämna det här forumet nu och dra reset på både pass och mail för att jag tycker inte om det här forumet tyvärr och väldigt många är otrevliga med mera, ja du är ett bevis här ovanför ju. Men i alla fall jag kommer inte svara mer nu och kommer inte logga in här igen ber också om förlåtelse för att jag delade med mig av min idé. Hejdå.
 2. Mitt första mål med företaget kommer vara att skriva nollbudgetfilmer och sedan spela in dem under 2016/2017. Om nollbudgetfilmerna går bra då kommer jag göra filmer med budget och det kan leda till jobb för dig som är filmarbetare. Om budget filmerna går bra, då tänker jag faktiskt hjälpa människor som vill bli filmarbetare. De som vill bli filmarbetare kanske aldrig lyckades komma in på något filmgymnasium eller filmhögskola. Då tänker jag att Sloxfilm kommer finnas till och utbilda folk inom alla filmyrken som regissör, manusförfattare, producent, skådespelare med mera. Jag vill att de som lär ut ska ha varit filmarbetare eller filmlärare. De som vill bli utbildade hos oss kommer få mat / boende under tiden de är där, det är tanken i alla fall. När utbildningarna går bra då tänker jag bygga Sveriges största filmstudio. Jag vill att filmarbetare från hela Sverige ska kunna komma hit och använda just våra filmstudios. Du som läser det här kanske tänker att jag inte kommer lyckas. Du kanske tänker att det är omöjligt. Vi får väl se för jag tänker inte ge upp. När jag har nått alla mål här ovanför då kommer företaget vara komplett enligt mig. I övrigt kommer företaget vara aktivt i Halmstad. Har du frågor så får du gärna ställa dem i kommentarsfältet eller skicka ett privat meddelande till mig. Facebook sidan: https://www.facebook.com/sloxfilm/
 3. Lägg ut det på betaljobb istället!
 4. Ah tack där nu var jag inte med under inspelning eller ljudläggningen osv. Vad är foley?
 5. Jag bumpar tråden för att se ifall det finns någon med feedback här.
 6. Hejsan, den här kortfilmen har jag skrivit manus till och Andreas Rubin har regisserat den. Vad tycker ni om denna filmen? https://www.youtube.com/watch?v=_f9BQsMmJNo
 7. Det enda du behöver tänka på är att använda nutid text och bara berätta handlingen och inga kameralägen eller något, om du inte är regissör då. Berätta bara handlingen och försök ge så mycket space åt karaktärerna som möjligt, styr de inte för mycket typ att han går dit, han gör så och så, bara handling som om vi tar ett exempel att det utspelar sig i ett kök och du låter bli att skriva om karaktärerna sitter eller står, om det inte är viktigt förstås, men om det inte är viktigt då börjar du skriva replikerna bara och om det är en karaktär som ska vara med men inte har repliker då går det ju alltid att skriva till en början att Johan lyssnar på Pia och Alfreds samtal eller något. Kan komma med fler tips sen när jag har tid men nu har jag lite annat för mig... CHING! PS: Regissören sköter det dramatiska, kameravinklar, zoomning. Skådisar väljer också hur de ska röra sig, hur arga de ska bli och när de ska bli arga ibland osv, även regissören kan lägga sig i och förbättra skådisen gestaltning.
 8. Det enda du behöver tänka på är att använda nutid text och bara berätta handlingen och inga kameralägen eller något, om du inte är regissör då. Berätta bara handlingen och försök ge så mycket space åt karaktärerna som möjligt, styr de inte för mycket typ att han går dit, han gör så och så, bara handling som om vi tar ett exempel att det utspelar sig i ett kök och du låter bli att skriva om karaktärerna sitter eller står, om det inte är viktigt förstås, men om det inte är viktigt då börjar du skriva replikerna bara och om det är en karaktär som ska vara med men inte har repliker då går det ju alltid att skriva till en början att Johan lyssnar på Pia och Alfreds samtal eller något. Kan komma med fler tips sen när jag har tid men nu har jag lite annat för mig... CHING!
 9. Hej. Märkt att i många filmer när skådisar går jämte fönster, bilar och så vidare så speglas ju inte kameramannen, regissören eller teamet fast fönstret och bilden är i samma vinkel, hur gör de det?
 10. Är det något mer man gör än att klippa, sätta färg osv?
 11. Hej. Angående efterproduktioner börjar man då med att klippa, tillägg av ljud och musik, färgkorrigering och vad mer är det? Undrar bara om man börjar med att klippa i en efterproduktion?
 12. Om vi tänker i budget som exempel med exempel siffror. Låt oss säga att det är 3 fotografer, producenten, filip och fredrik som är programledare och personen som de följer med + inspelningsledare som bestämmer vad de ska prata om nu och vad som ska ske efter det. Budgeten kanske är som på film man får betalat per dag och inte per timme. Filip lön: 1500kr. Fredrik Lön: 1500kr. Personen: 1000 kr. Fotograf 1: 800 kr. Fotograf 2: 800 kr. Fotograf 3: 800 kr. Inspelningsledare: 1000 kr.
 13. Första scenen. Ett hus står bland flera andra i ett bostadsområde. Jo det är ju självklart. Det är nog bättre att du beskriver att det är ett bostadsområde så får alla en syn på det direkt. Kanske att du gör om SCENE HEADING TILL: INT. hus i bostadsområde - DAG. Förstår inte heller varför du beskriver det nu när första scenen är INT. När första scenen är EXT. Då kan du beskriva att huset ligger i ett bostadsområde. Första scenen ska vara I/E om du vill att det både ska vara int och ext. Om jag inte ser fel så förstår jag att du vi ska se utifrån och in i hus. Då är det i/E som gäller där. Elin släpper knäckkokandet. Vänder sig om och kysser Håkan. = Sätt in ett , där. Ser mycket bättre ut då och lättare att läsa. Elin släpper knäckkokandet, vänder sig om och kysser Håkan. Sen var det lite mer saker såg jag men jag orkar inte ta upp det nu. Skicka gärna ett PM så ska jag läsa hela manuset ikväll och hjälpa dig med dramaturgi och allt annat.
 14. Jo i en uppföljare! :) Men då måste filmen bli en såkallad klassiker först! :D
 15. Jag blev inte arg om du trodde det! :) Förklarade bara!
 16. Men snälla du det är film... Herregud, film behöver inte vara exakt som verkligenheten, den behöver inte följa varenda regel de har på bårhuset osv... Vi har ju inte sett vad som hände på bårhuset eller hur? Han kanske överlevde? Kände en vän på bårhuset som återupplivade honom? Det vet ju inte vi? Man får ha lite fantasier som sagT!
 17. Tack. Jag vet inte om det kommer bli film jag det är svårt att hitta producent i dagens läge. Om du menar slutet det med likkistan så är det bara för att skrämma publiken när locket rör sig, det är ju ganska högt ljud på bio osv... Jag tänkte först skriva att Bosse ska slå av locket, döda en präst och sedan springa iväg från kyrkan... Men så kom jag på att det är nog bättre med lite skräck så det fick bli som det blev! :D
 18. Jag har arbetat med denna ganska länge, 3-4 månader nu. Jag tror att någon utav er kommer gilla storyn. GONE....
 19. Hej... Jag undrar vad programmet kan heta där man har gjort animationen till denna videon? https://www.youtube.com/watch?v=q_xpPKpswOU
×
×
 • Create New...