Gå till innehåll

KluddKalle

Medlemmar
  • Inlägg

    3
  • Blev medlem

Allt postat av KluddKalle

  1. Tjena! Jag kände inte att jag hade råd med en GH2 just nu så jag har precis införskaffat en GF2 som tydligen kan hackas och ge riktigt bra videoresultat (men inte fullt så bra som GH2). Men tillsammans med adapter och gamla 70-tals objektiv så blir ändå resultatet riktigt bra. Tillräckligt bra för min del dock (Yellow flower | Flickr - Photo Sharing!). Det jag undrar inför att eventuellt hacka den är följande: Uppträder kameran annorlunda, mer buggigt som att den hänger sig m.m. efter hacket? Förutom den ökade prestandan, märker jag några skillnader eller ser menyerna likadana ut? Vilket hack ska jag välja, det verkar vara en djungel av olika varianter? Förstår att du inte kan svara för GF2 men eftersom det är samma hack till båda kamerorna så uppträder de kanske snarlikt. Tack för eventuellt svar!
  2. Tack för svaren hörrni. Gutte: det där sista du skrev lät riktigt intressant. Dessvärre förstod jag inget. ;) Menar du att objektiven teoretiskt kan filma i högre upplösning men att sensorn begränsar? Eller nåt sånt? Har läst en del nu och även gh2 inte är en dslr så ska filmfunktionen vara riktigt bra. Så jag är lite sugen på den...
  3. Tjenare! Jag är i full färd med att byta upp mig i kameraväg då jag är i behov av framför allt att få bättre möjligheter vad gäller film. Jag har försökt söka och läsa lite trådar här med till slut blir det svårt att se klart och tydligt. Jag är ute efter en DSLR som kan filma i full-hd och ha extern mic-ingång. Det är min två grundkrav. I egna efterforskningar har jag landat i två favoriter, Canon 600D och Panasonic GH2, det är ungefär i den prisklassen jag tänkt lägga mig. Jag använder en 60D i jobbet men privat ligger den något för högt i pris. Det som tar emot med GH2 är att det troligtvis finns en ny modell runt hörnet. Det är aldrig kul att precis köpa en grej för att upptäcka en ny version strax efter. Och om jag förstått rätt så är 600D rätt ny. Är det någon som har nåt hett tips? Kanske någon annan kamera än de jag nämnt här? :)
×
×
  • Skapa nytt...