Gå till innehåll

houdini

Medlemmar
  • Inlägg

    6
  • Blev medlem

Allt postat av houdini

  1. Ouch, det var hårt. Sorgliga är att jag faktiskt håller med, haha. Tycker också voice-overs är ganska lame, men jag tycker det är ett hyffsat bra sätt att inleda en film, istället för att bara hoppa in i filmen utan någon som helst uppfattning vilken personen är osv. Storyn, skulle kanske skrivit ner den i första inlägget, för det är själva storyn som jag tycker är bra. His/her Perspective heter Filmen. Där man först får se hans perspektiv på en "boy meets girl story" och allt ser ut att gå bra, dom flyttar ihop och verkar madly in love. För att sedan se hennes sida av romansen, där det lyser igenom att mannens perspektiv bara va en illusion. Hon ville inte alls flytta ihop, men samtidigt inte såra honom. Hon är otrogen. Hans förälskelse övergår till en nästan besatthet. På slutet flätas dom båda sidorna av romansen ihop, han får veta att hon har vart otrogen. Det blir bråk yada yada... Nu när jag tänker igenom storyn så ska det inte alls vara en långfilm. Kortfilm, på sin höjd novellfilm. Sedan så känner jag själv att jag går in för det här lite halvhjärtat. Ska skriva ett manus HELhjärtat och sedan lägga upp.
  2. Började skriva det här manuset för ungefär 1-2 år sedan, det är det första/enda jag har hållit på med. Hittade det nyss och tänka slänga upp det så ni kan komma med lite kritik, pointers och dylikt. Det är skrivet på engelska och det är inga "fancy" ord som det brukar vara i screenplays, utan väldigt enkelt skrivet. Jag vet att jag kanske borde börja med att skriva på svenska men tycker engelskan är ett roligare språk att jobba med. Storyline och sånt skriver jag ihop när jag kommit lite längre fram, om jag nu fortsätter att skriva. Det här är mest för att veta att jag inte helt är ute och cyklar. Screenplay.pdf
  3. houdini

    Ta chansen åk till Sydney

    bump, Tycker fortfarande den här utbildningen låter intressant. Är det någon som går där nu eller ska börja/söka? Låt inte denna tråd dö!
  4. houdini

    Ta chansen åk till Sydney

    Hur fan går det för folket, är någon där nere just nu? Har någon sökt dit och är antagen? Är helt dött här nu... Det har ju vart en sån intressan tråd.
  5. houdini

    Favorit Regissör!

    Slänger väll till med Mel Gibson. Inte regisserat många filmer men ack så bra dom är. PLUS Josh Radnor, tyckte han gjorde ett utmärkt jobb som regissör på sin debutfilm, indien happythankyoumoreplease.
  6. houdini

    Ta chansen åk till Sydney

    Tjabba, har några frågor till er som vart där nere, skulle uppskattas om ni svarade på dom. 1. Om man ska söka till SFS och har ett s.k samlat betygsdokument, är det helt kört då eller är det pengarna som väger tyngst. 2. Vilken utav terminsstarterna tycker ni det är bäst att börja till, februari eller juli ? (tror det va dom månaderna) 2b. Är det för sent att söka nu till klassen som börjar i februari ? 3. Om man förlitar sig enbart på CSN-lånet, (som jag kommer ta om jag ska ner) hur ser det ut med pengafronten då ? måste man ha med sig egna fickpengar ? Har man råd att gå ut och ta ett par öl (10) några helger på en månad ? Vet att man är där för att plugga men lite kul måste man ju få ha. 4. Om man är helt grön inom filmindustrin (nybörjare, börjat småskrivit lite manus), kommer man ha svårt för sig då ? använder dom sig utav mycket avancerad engelska ? 5. Måste man köpa sig en egen mac eller kan man förlita sig på dom i skolan ? hur gjorde ni ? 6. Hur fick man pengarna från csn, måste man öppna bankkonto där nere eller har man bara med sig sitt kontokort från sverige ? (dum fråga kanske) 7. Hur ser skolan ut ? är många som kör "all work and no play" eller ? Kan ju tillägga att jag skulle va där nere för att lära mig film i första hand, men också för att partajja, lära mig surfa och uppleva landet (inklusive nattlivet). 8. Hur ser åldern ut på skolan, jag är 20, kommer jag vara gammal/ung eller jämnårig men resten ? 9. Ni som gått skolan, vad gör ni nu ? fick ni in nån fot i filmbranschen där nere etc. Va det någon utav er som stannade där nere? Ni som ska gå/har tänkt gått kan väll också dela med er lite, hur ni tänkt och så. Det är väll det jag kom på för stunden. Ni får ursäkta om frågorna är dumma/dåligt formulerade då klockan är ungefär 5 och jag är så trött så jag ser kors. Tacksam för svar, peace.
×
×
  • Skapa nytt...