Jump to content

ABC

Members
 • Posts

  14
 • Joined

ABC's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Går det att säga någonting om hur mycket dyrare det är? Eller är variationen mellan olika produktioner för stor för att ett generellt svar ska vara meningsfullt? Vad är det som gör att det är dyrare? Transporter? Kortare tid med rätt ljus ger fler inspelningsdagar? Mer som går fel? Dyrare försäkringar? Mer utrustning, typ värme, tak över huvudet, fuktskydd m.m?
 2. Jag ville undvika att spekulera för mycket i trådstarten men jag kanske skulle ha lagt ut texten något? Att det är betydligt mer som kan gå fel utomhus jämfört med den kontrollerade miljön inomhus förstår jag. Väder, biltrafik, flygplan och en massa annat kan förstöra tagningar och få dyrbar tid att gå förlorad. Men hur pass mycket påverkar allt det här den totala kostnaden? Om vi tänker oss en normal scen i en tv-serie eller i en film, fyra personer sitter och äter middag vid ett köksbord. Om vi flyttar hela scenen till en sommaräng och gör en picknick av det hela, blir det betydligt dyrare att filma detta då?
 3. Finns det någonting generellt att säga om kostnaderna för att spela in TV/film inomhus respektive utomhus? Är det ena avsevärd dyrare/billigare än det andra? Jag undrar om förhållandena i Sverige/Norden.
 4. Jag läste ditt arbetsprov, bra jobbat! Jag undrar dock vad du tror om dina chanser? Du har skrivit på engelska och det är bara en scen inte ett sammanhållet "manus". Kopplingen till temat "en vanlig människas uppgång och fall" känns kanske lite svag också? Hur ser din ansökan ut i övrigt? Fullt med erfarenhet och fina meriter? Själv hann jag inte med någon ansökan så jag får hålla tummarna för dig istället, hoppas inte för mycket bara! Hur många tar de in? Typ 2 st om året?
 5. Om du vill ha lite mer verklighetsanknytning till berättelsen så tycker jag att du ska läsa lite om Hermann Göring och hans många besök i Sverige! Jag tror att du hittar en massa inspiration där.
 6. Inget att anmärka på egentligen men jag måste fråga. Varför en fiktiv Svensk stad? Vad gör SS där?
 7. Finns det någon anledning till att det är så tyst om Högskolan Väst här? Jag vet att skolan har en egen tråd men var nyfiken på varför många ratat HV till förmån för Dalarna.
 8. Bleckert! Jag pm:ade dig och frågade lite om högskolan väst och utbildningen där. Du kanske inte sett det ännu? Det går bra att svara här i tråden också så att andra kan läsa.
 9. Kul, lycka till! Skriv gärna igen om det händer något.
 10. Tack för ett läsvärt svar Embla! Jag tycker att det låter som att du tänker rätt. Har du fortsatt att kontakta bolagen? Har intresset svalnat eller ökat i takt med att de känner igen ditt namn? Ni andra får gärna fylla på med egna erfarenheter också om ni vill! Inte är det väl bara Embla som försökt att fånga producenternas intresse med sina alster?
 11. SVT spelar just nu in en svensk "blade-runner"-serie faktiskt. Kanske inte riktigt vad du tänkt dig men ändå. Äkta människor: Drama i SVT | svt.se
 12. Vad skickade ni? Vad fick ni för svar? Jag är mest intresserad av att veta hur man gör för att faktiskt få någon att läsa det man skrivit. Ett helt manus på en gång kanske känns lite för mycket för ett underbemannat bolag som varken kan eller vill lägga tid på det. En enkel presentation på en A4 kanske är för lite? Hur har det gott för er? Har ni lärt er av tidigare misstag?
×
×
 • Create New...