Gå till innehåll

Riback

Medlemmar
  • Inlägg

    6
  • Blev medlem

Allt postat av Riback

  1. Riback

    Stockholms filmskola

    Så... ingen som har några riktiga erfarenheter av att faktiskt ha gått på skolan?
  2. Riback

    Stockholms filmskola

    Låter ju inte allt för farligt ändå. Bästa som hänt är kanske en överdrift men det är ju inte som att alla skulle tycka att Uwe Boll var världselit på det han gör. Hade tänkt söka till STDH (DI) nästa intagningsperiod och har hört att denna skola ska vara en bra merit dessutom. Har redan meriter som sträcker sig över år 1 på Stockholms Filmskola, så år två känns naturligt isåfall. Vill gärna att folk ska vara engagerade och taggade, vilket jag tror de flesta som börjar år 2 borde vara. Har jag rätt? Är som sagt ute efter en bra, seriös vidarebildning inom film då jag redan har baskunskaperna samt jobbat en hel del på inspelningar. Har även pluggat film i tre basår på grundnivå.
  3. Riback

    Stockholms filmskola

    Monsterbumpar denna tråden lite! Hade tänkt söka in till år 2 på Stockholms filmskola, någon som går/nyligen gått där och kan dela med sig av erfarenheter om skolan? Har sökt runt men inte hittat särskilt aktuella egna erfarenheter från Stockholms Filmskola, bara sådana som har ett gäng år på nacken.
  4. Riback

    Tåginteriör

    Låt säga att vi har fixat en tågvagn stillastående och så vidare, vad borde vara den enklaste approachen då? Det finns det mer självklara valet att ljussätta en green screen utanför fönstret för att sedan keya in en rörlig exteriör, men borde det inte fungera att ha exteriören förinspelad för att sedan köra den på back projection mot en duk som står utanför fönstret?
  5. Riback

    Tåginteriör

    En dagslön går nog väldigt lätt in i budgeten, ja. Det ska inte vara svårt att fixa alls.
  6. Halloj! Håller på och roddar ihop en produktion här nu under våren och skulle behöva en väldigt legit tåginteriör, helst då en sittkupé. Har kikat runt lite men inte hittat något vettigt annat än att bygga en/söka tillstånd hos SJ för att filma på en av deras rullande vagnar, men det kändes lite obekvämt av någon anledning och tänkte fråga här om någon har erfarenhet av detta. Det kan väl inte vara så svårt att höra av med den lokala SJ-avdelningen och fråga om man helt enkelt får låna en vagn som är avsatt och står i garaget, självklart då med en SJ-arbetare som tågtekniker under hela inspelningstiden i vagnen. Tycker att detta borde vara tämligen lätt/billigt, då är det ju i princip bara att få upp och ljussätta en greenscreen för att sedan skjuta, vilket skulle vara väldigt enkelt och inte så tidskrävande/stressigt som att göra det hela på en rullande vagn. Att bygga en kupé i en studio kändes inte så aktuellt även om det går att få väldigt trovärdigt så känns det som att det är lite för mycket jobb för något man kanske borde kunna ordna snabbt. Så, borde det inte fungera att låna en stillastående vagn med en överseende SJ-anställd under inspelningen?
×
×
  • Skapa nytt...