Jump to content

Maxvolt

Members
 • Content Count

  20
 • Joined

Community Reputation

10 Good
 1. En Lomo tank http://member.melbpc.org.au/~cksm/projector6.htm är att föredra, Jag har en själv (men har inte använt den ännu). Sådana dyker upp på ebay lite då och då… Eller så kan man bygga en variant av plaströr http://www.peaceman.de/inhalt/schmalfilm/super8/HT-Rohr-Super8-Entwickler.en.html . kemi kan man köpa genom t.ex http://www.photax.se , http://www.wittner-kinotechnik.de/home.php osv..
 2. Jag har inte märkt någon direkt skillnad i kvalite. Det sägs ju att bilden ska vara stabilare på leicinan.. men inget jag har sett, fast det kan ju kanske bero på vilken filmsort man använder??
 3. jag vill vill gärna testa en rulle.. har endast använt reversal, så det skulle vara kul att få testa att att köra en i någon av mina kameror, beaulieu 4008zm2, leicina special eller quarz..
 4. manuell kontroll... ju flera desto bättre.
 5. Maxvolt

  Favo-tagline

  Jepp, såg det också… men orkade inte då inte skriva ett nytt inlägg… och hoppades att inte nån skulle upptäcka det... :)
 6. Maxvolt

  Favo-tagline

  Nu ska jag vara en besserwisser, hehe.. men det var faktiskt Michael J.Fox som kläckte ur sej detta... men det är värt att begagna ;-)
 7. Buffy the vampireslayer (1997-2003) Robin of Sherwood (1984-1986) Against the Wind (1978)
 8. filmad på film.. ännu en sida: http://se.nordiskfilm-postproduction.com/InProductionList.aspx?pid=100394&temp=8
 9. här står det att den är filmad på 16mm http://www.moviemix.nu/filmrec.asp?ID=4094
 10. [citat=Norbert]Den tredje kan ju vara lite knepig om man inte kan tyska.[/citat] jo, tror dock att det är holländska, eller nått... men man kan översätta ganska mycket med babelfish . http://babelfish.altavista.com/ "dutch to english" visst, jag återkommer med raporter hur det går.
 11. Hittade lite olika sidor. om man är händig (vilket jag inte är...) kan man ju bygga sej en sån... jag ska försöka iallefall. http://homepage.mac.com/onsuper8/diytelecine/ http://www.movie2video.com/ http://www.super-8.be/ http://home.hccnet.nl/j.versluijs/TELECINE/telecine.html
 12. Jag tackar för informationen! Det var ju synd att det inte fungerade…. Man kanske kan köpa sej ett mindre vindkraftverk som har tillräckligt med power… hehe, bara skoja.
 13. Är detta möjligt? att driva en Beaulieu (super8) direkt med en solpanel, som man kan hitta på clasohlson? Solpanelen (en liten bärbar): Max effekt 2,2W. 145mA/15,2V och 290mA/7,6V… Kameran ska ju drivas på 7,2V(motorn) och 3,6V(ljusmätaren).. skulle ju vara roligt om det är möjligt… Min el-kunskap är obefintlig, men att solpanelen ger 7.6V och inte 7.2V ska väl inte vara nå problem?.. sladden fungerar väl lite som ett motstånd.. Men annars, fungerar denna solpanel som batteriuppladdare för beaulieu-batteriet? Hur länge måste ett batteri laddas som ligger på ca 2.1A… ja som sagt, mina
 14. joho, både "Barry lyndon" och "Dr. Strangelove: or How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb" av stanley Kubrick fanns ju med..
 15. "Vibes" från 1988, med Cindy Lauper och Jeff Goldblum, blir Cindy besatt av ett spöke och börjar prata svenska, skitskoj, med en annan snubbe som känner igen sin döda mor och babblar lite.... kommer inte ihåg vad de sa. Har filmen på VHS men inte någon spelare längre..
×
×
 • Create New...