Jump to content

david-

Members
 • Posts

  507
 • Joined

Everything posted by david-

 1. Tja! Blir lite kort varsel nu men tänkte att jag kunde länka till Adobe's Ask A Pro där jag nu om 10 minuter ska ha en session om grading struktur bland annat. Det är gratis, så ta gärna en titt och skriv frågor om ni finner sånt intressant. Jag kommer mest prata om vart i processen man ska ha sina secondaries som hudtoner, isoleringar av andra färger t.ex. men också saker som vignetter, clean highs/lows osv. Hoppas vi ses där! Ask a Pro
 2. Tjena! Tänkte visa en ny tutorial jag gjorde idag på hur man skapar en professionell guld-look som de använder i filmen A Very Long Engagement/En långvarig förlovning. Hoppas ni gillar det och trevlig helg!
 3. Hej! Tänkte bara säga att jag nu släppt min nya produkt Paerticles. Det är ett pack av 4K stock footage av partiklar i olika stilar, mängder och vindar. Ni kan läsa mer om produkten i shoppen: Paerticles 4K – Optimize Your Film Look | David Lindberg Gjorde även en trailer samt en tutorial om produkten om ni undrar hur man använder det och hur det ser ut:
 4. Hej! Tänkte bara nämna att jag den 26e Mars nästa vecka tänker släppa min nya produkt Paerticles. Ta en titt på trailern och läs på bloggen om ni vill veta mer: Paerticles – The New Revolutionary Tool – Trailer | David Lindberg
 5. Tack så mycket för dom fina orden! Det låter ju grymt! Kontakter är allt, bara att köra på :)
 6. Hej! Skrev precis en kort artikel där jag nämner några tips om hur man kan komma igång som frilansare eller bara ett sätt att komma in i branschen. Jag är på inget sätt på någon topp av en karriär eller tror att jag har lyckats bättre än andra på något sätt, men jag lever ändå på att göra film idag och känner att kanske någon mening i artikeln kan hjälpa någon som är ny i branschen eller som bara vill ha lite tips om hur man kan börja. Hoppas ni finner något i artikeln intressant! Career Tips 01 – Early Stages Of Your Career | David Lindberg
 7. En rätt bra ursäkt till att göra det faktiskt ;)
 8. Då skulle jag gissa på att det är en dålig kalibrering på den telefonen och att bilderna och filmerna som redan låg där och såg bra ut var anpassade i dess färger så de skulle se bra ut på mobilens skärm. Ofta är dom ju duktig på att trycka upp saturationen och skärpan som enligt våra ögon är definitionen på "bra bild" men i de flesta fall (vet faktiskt bara iPhone 5, 5s idag som har en rätt sRGB/rec. 709 kalibrering) är det ju sällan korrekta färger mobilerna visar.
 9. Tänkte ge ett litet tips för er som sysslar med grading eller där färgerna i er produkt är viktiga när ni levererar till kund. Självklart inte en optimal lösning men enligt mig den bästa som finns idag förutsatt att kunden inte har en nykalibrerad rec. 709 monitor (vilket dom aldrig har) David Lindberg — iPhone as a Client Monitor Berätta gärna era tankar om det :)
 10. Hej! Tänkte dela en kort tutorial jag la ut imorse, kanske är till hjälp för någon :) Läs lite mer om det här: David Lindberg — Instagram Vintage Grading under 1 Minute
 11. Nu är inspelningsdagarna över och det blev faktiskt så att jag köpte en Black Magic Pocket istället och allt verkar se helt ok ut, inget flicker än så länge men då körde jag ju på 25p också.
 12. Alla patcher till GH2:an har hittills i alla fall varit optimerad för 24p, men dom kanske har gjort nya nu när kvalitén är ungefär lika i båda lägena, men så var det inte för ett halvår sen :) Och det är därför jag känner att jag vill skjuta i 24p för om jag ändå ska använda en halvdålig kamera så vill jag i alla fall utnyttja fulla kvalitén i den :)
 13. Varnar nu för en riktig newbie-fråga, men känner att det är bäst att kolla med er som är mer tekniskt kunnig än mig. Jag ska spela in nästa vecka och tänkte använda min GH2:a som några av er kanske vet man får bäst kvalité av genom att filma i 24p. Så jag tänkte göra det men tänker också använda befintlig belysning som finns i fabriken jag ska till. Vilka inställningar ska jag köra på för att vara heeeeelt säker på att det inte blir flicker från lamporna? Antar att jag bör kompensera med slutartiden men är rädd att jag ska tycka det ser bra ut för att sen se lite flicker när jag ser på materialet på datorn.
 14. Brukar också köra mycket på Mocha men i det här fallet klarade Mocha faktiskt inte av det. Var lite komplicerade scener som gjorde att trackingen inte riktigt fungerade. Men som jag nämne ovan så löste det sig :) Tusen tack ändå!
 15. Tack! Just dom där delarna kan jag, det jag egentligen funderade på var hur man i AE kunde göra någon slags corner pin-effekt där null-objekten jag skapat i Boujou är "hörnen" i corner pin. Hur som helst så löste det sig och hade leverans i fredags, så det gick bra ändå :)
 16. Hej! Är det någon här som har bra koll på hur man löser det här i AE? Jag har trackat och gjort matchmoving i en scen med en TV i Boujou, men ska nu ersätta bilden i TV:n med en annan bild. I Boujou så har jag fått fyra fina null objects som sitter på varje hörn av TV:n, men det jag nu vill göra är att varje hörn i bilden jag ska lägga in ska ha samma positionsvärde som sin respektive null. Eftersom det är ett dollyskott som ändrar perspektiv så kan jag inte bara länka hela bilden till en null för då får jag bara rätt position, men jag behöver även perspektivförändringen. Har ni något tips på hur jag kan göra det? Som exempel så har jag tänkt att man kunde lägga på en Corner Pin där varje hörn har samma värde som sin respektive null men Corner Pin tar ju då bara x,y datan när jag egentligen också behöver z värdet. Så det lösningen verkar inte fungera, men det känns som att det borde finnas någon liknande lösning.
 17. david-

  Gradingtävling

  Har precis skrivit en artikel om vinnaren i gradingtävlingen, så ta en titt om ni vill se lite grading och kanske få lite inspiration :) David Lindberg • Grading Contest - Winner
 18. Tack tack! Det var inte det tyngsta vfx-jobbet direkt men det var lite grejer som stabiliseringar i vissa skott, grading i skottet på armen och ratten, göra en siluett av mannen i bilen så man inte såg ansiktet på han (var nog den största utmaningen) och ljusa upp det gula från billjuset i slasket så lampan kändes lite starkare. Så inte så tunga grejer, men måste säga att i Smoke blir även de lättaste grejerna svåra, haha.
 19. Tror inte XML:er fungerar speciellt bra med Dynamic Links och sånt, men även om det gjorde det så rekommenderar jag att göra alla effekter efter gradingen. "Standard" om man kan kalla det så, är ju att först göra klippningen utan effekter (möjligtvis lägga på en snabb skisseffekt för att göra det enklare för kunden att förstå hur det kommer se ut) sen grada materialet och därefter göra effekter på det gradade materialet. Främsta anledningen till att vi gör så enligt mig är att när vi gör effekter så innehåller det så ofta transparenta delar, och möjligtvis olika blending modes, och då spelar helt plötsligt de korrekta färgerna och luminansvärderna i bilden bakom stor roll. Så allt sånt bör vara satt/gradat innan man sätter igång och lägger tid på att göra effekter och finjustera saker som opacity, blending modes osv. som ändå kommer behöva göras om ifall man ändrar bilden som effekten ska matchas mot.
 20. Ta en titt på mitt senaste online/vfx jobb som Smoke-operatör om ni får tråkigt :)
 21. Om ni får tråkigt kan ni ta en snabbtitt på en reklamfilm jag klippte i somras. Ingen tung klippning direkt, men kul projekt!
 22. david-

  Gradingtävling

  Vet inte riktigt men jag antar att det inte borde vara någon fara, du borde ju kunna läsa ProRes på en PC även om du inte kan exportera ut ProRes.
 23. david-

  Gradingtävling

  Grymt, ska bli kul att se vad du gör med det :)
 24. Hej! Tänkte bara även här nämna att jag nyss kört igång en ny sida som kommer fungera ungefär på samma sätt som min tidigare blogg, men som ser lite bättre ut och som kommer vara mycket mer aktiv än vad min blogg var. Vet att några av er som hänger här har varit med på mina tidigare gradingtävlingar så titta gärna in på sidan och grada materialet antingen för kul eller för att länka till mig och vara med i tävlingen. Läs mer om priset och tävlingen på hemsidan: David Lindberg
×
×
 • Create New...