Jump to content

OlofStorm

Members
 • Posts

  14
 • Joined

Everything posted by OlofStorm

 1. Så det är ett företag jag kan lita på? Ville bara veta om folk faktiskt köpt från dom och om de fick sina varor :P Tack för svaren.
 2. Köp en Glidecam HD 4000. Jag har en Canon XH A1s och kör med den (eller.. föregångaren 4000 pro). Riktigt bra! Har dock ingen väst utan kör handhållet. Jag byggde en jib på 6 meter i aluminium, den gick på 6000 och den levererar väldigt bra bilder. Har dock ingen tutorial på den, men det finns väldigt mycket bra inspiration på hur du skall göra genom att bara googla det :P
 3. Children of men nämndes tidigare, håller helt och hållet med! Även Hurtlocker är stört snyggt filmad.
 4. Kanske även spela in med fler kameror om du har möjligheten.
 5. Snyggt! En trailer till en kortfilm borde vara såhär. (Enligt mig i alla fall). Visar man för mycket ger man ju bort hela storyn. Ser fram emot att se den.
 6. Jag har själv A1s och jag kör med ett fotostativ med manfrotto videohuvud. Stativet du har fungerar ju, men jag skulle nog byta upp mig mot ett riktigt videohuvud.
 7. Tja! Jag har en A1s och jag älskar den! 19000 låter som ett rimligt pris. Inlärningstiden är inte speciellt lång om du har intresse av att lära dig. Det kanske tar ett tag innan man snabbt navigerar sig bland knapparna. Du kan ju alltid undersöka DSLR modeller också... Men för filmproduktioner är A1s perfekt med XLR mickingångar, lättjusterade inställningar och bra tyngd vilket gör det hela mycket stabilare.
 8. För att få det helt perfekt skulle jag säga att det bästa sättet är att handanimera bort det. Fungerar trackingen så är det ju perfekt, men om det inte gör det så är mitt råd till dig att antingen försöka använda klonverktyget eller duplicera filmlagret, klippa ut en bit av området som angränsar till smutsfläcken och förskjuta det över smutsen, du bör också freezframe:a det utmaskade lagret och sedan rotoskopa dig genom klippet. Ofta kan roto arbete vara den bästa lösningen. Lägger man tillräckligt mycket tid på det ger det ofta ett riktigt bra resultat. Ett annat alternativ är att gå ut och göra om det... med en rengjord lins ;) Hoppas det löser sig för dig.
 9. Jag skulle säga att Redrock är vad du letar efter. Jag har A1s modellen. Kollade på 35mm adaptrar men det slutade med att jag köpte en DSLR istället.
 10. Om du har budgeten 3000-4000 skulle jag vilja föreslå att istället för att köpa en 50mm/1,4, lägga pengarna på den betydligt billigare 50mm/1,8 och sedan köpa ytterligare ett objektiv. För film så tycker jag att 1,4 i bländare ger ett aningen för svårkontrollerat DOF, 1,8 ger dig minst lika gott skärpedjup. Klart, om du verkligen är ute efter ett riktigt shallow DOF så kör på 50mm/1,4. Men då går hela budgeten på en ganska zoomad lins. Bättre att köpa den billigare och sedan komplettera med något mer universellt, eller en hur du vill ha det.
 11. Jag har jobbat mycket med Glidecam, (Modellen Glidecam 4000 pro). Dock med en Canon XH A1s, som väger lite mer. Glidecam är väldigt bra när man lärt sig använda dem. Det finns modeller som Glidecam HD 2000, som skulle passa perfekt för dig. De är väldigt bra för DSLR och kameror i den tyngden. De kräver träning att bli en bra operatör men kör man lite varje och försöker hitta det bästa gångsättet blir man ganska snabbt duktig på det. Ju tyngre kameran blir desto lättare är det att få det stabilt skulle jag vilja säga. Men som det skrevs tidigare finns ju även Stedycam Merlin som borde fungera fint för dina behov. Dock aningen dyrare.
 12. I det läget som du befinner dig i är typ det ända sättet att få denna effekten att fungera att rotoscopa (Animera en mask i AE frame för frame) utmed fönstrerna och sedan lägga in en rörande film... Blir nog lättare dock om ni spelar in klippet en gång till men greenscreen ^^. Det beror på hur långt det är.
×
×
 • Create New...