Jump to content

oep

Members
 • Posts

  29
 • Joined

oep's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

10

Reputation

 1. Det är ingen fara med lite OT, just nu väntar jag på Adobe - någon form av återkoppling från dem. Igen är det ju så att XDCAM EX inte är nytt och vad det gäller MXF så är det inte antaganden. Ovanpå ska ju också läggas att det gick som tåget i CS 6.0.0 (innan uppgraderingen, nu funkar ju inte det heller längre). CS6 är inte skapat från ett blankt papper. Det är baserat på många tidigare versioner och och Adobes djupa kunskap kring NLEs. Sen är vissa delar mer eller mindre omskrivna och uppenbarligen är det någon förändring i CS 6.0.0 -->CS 6.0.1 som blivit upphov till bekymmer med två mycket kända och länge nyttjande format. Jag har bisått i felsökandet med en rejäl mängd material, ur en tämligen egoistisk vinkel - jag behöver komma vidare igen och saker jag betalar för vill jag ska fungera. Det gäller allt från mina bilar till diskmaskinen och också även CS 6.0.0/1. Saker går fel ibland - det är inga problem. Det löses bäst genom felsökning och kommunikation. Jag är tyvärr lite osäker på det första och saknar i princip helt det andra. Stort tack till Roger (LRTV) Max, de är två personer som tagit kommunikation på stort allvar och förstått vad det betyder för mig som användare. Kanske ska Adobe Sverige lägga med en liten lapp i fortsättning om att "hjälp och engagemang får du som användare genom Voodoofilm.org", det hade varit något det! :) Nu hoppas vi på en snabb lösning!
 2. @Kimster, det är precis så här förtroende fungerar. Det tar lång tid att bygga upp och går snabbt att tappa. Jag sa också att det rasar, inte att det är borta. Jag gillar Prod Premium, kommer antagligen att fortsätta göra det om inte detta drar ut på tiden. Det är inte heller något nytt format, XDCAM har funnits ett tag vettu och även MXFen har varit i drift i ett antal år. CS6 är ju inte heller det "nytt" med all kunskap från tidigare versioner. Det jag har svårt för när det gäller Adobe, vilket också visar sig i detta case, är deras brist på kommunikation. Hade det inte varit för Max hade jag varit osäker på om Adobe prioriterade problemet. 0 respons på deras forum och noll återkoppling på mitt case hos deras support i ett läge som bara kan beskrivas som totalt driftstopp, tur att jag har CS5.5 kvar på en station. Max, att LRTV har kört under CPS är ingen som helst hjälp för min del...men jag uppskattar mycket att du engagerat dig i detta problem. Vi hoppas på en lösning snart och jag förstår att det är en mycket komplicerad felsökning.
 3. Provade att rensa media cache igen och nu blir det fullt med fel vid hover scrubing men verkar bli bra på tidslinjen. Måste testa mera imorgon bitti. Inge kul alls detta. Har haft ett stort förtroende för Adobe som helt klart rasar just nu.
 4. Har installerat om nu och det hjälpte inte vad jag kan se. Däremot får jag inte problem på tidslinjen men hover scrub och source är packade med visuella fel i filerna efter import. Nu har jag alltså felen i 6.0.0 vilket jag inte hade innan i 6.0.0 innan jag uppgraderade till 6.0.1. Vi har även testkört klippen från kameran på annan utrustning för att se att det inte finns några fel i .MXF filerna och de gick igenom felfritt.
 5. Har börjat avinstallationen nu, så får vi se vad det ger för resultat.
 6. Ska försöka hinna med att testa det lite senare idag... Testade igår med att ta bort all media cache som en betatestare hade gjort och nått framsteg genom, men det fungerade inte för mig.
 7. Yes, testade dem i CS5.5.? och de fungerade utmärkt där. De fungerade även i CS6 innan den blev 6.0.1.
 8. Fick precis svar från en av mina kontakter och här verkar Adobe har sjabblat duktigt. Det är ett känt fel och drabbar även XDCAM, se Adobe Forums: Problems with XDCAM EX Footage Nu får vi hoppas på en snabb åtgärd från deras sida.
 9. Tjena, CS6 uppgraderade sig hos mig idag (har kört det i ca 1 månad, ej Creative Cloud). Det var en ren katastrof. Nu har programmet introducerat mängder med störningar i .MXF-filerna från min C300. Inga effekter är pålagda på klippen. Varje gång programmet öppnas börjar den med Conforming, trots att det redan gjorts. Något jag aldrig sett tidigare. Filerna var importerade i projektet innan uppgraderingen och då fungerade de klockrent... Däremot gör den inget alls med .MOV-filerna från 5Dn vi också filmade med. Felet kommer dessutom och går i varje fil, helt plötsligt funkar det - sen nästa gång jag spelar klippet är det fullt med störningar. Någon som drabbats av liknande? Jag har kontaktat Adobe om det men ibland tar det ett bra tag innan de svarar...
 10. Någon som har lyckats bra med att rendera 1080p för Youtube/Vimeo som kan dela med sig av sina renderingsinställningar?
 11. Ok, det där ska jag prova i väntan på svar från Adobe... tack!
 12. Ja, jag får kanske göra det igen. Problemet är att det redan är gjort en gång...
 13. Yes, allahopa sänker Premiere, har testat med 6 st olika filer, till och med skapade på olika datorer. Jag återkommer om de inte löser det, och löser de det så återkommer jag med lösningen! =) Tusen tack!
 14. Har lagt ett Case hos Adobe Support nu och hoppas på lösning... Case #0181477696
 15. Tusan, samma problem vid import (4.2.1)...
×
×
 • Create New...