Jump to content

jåsef

Members
 • Content Count

  10
 • Joined

Community Reputation

10 Good
 1. Hej, ska spela in en intervju i eftermiddag och ska använda ett trådlöst system, vad för inställning ska jag ha på kameran; mic, line, 48v? Samt finns det något annat jag bör tänka på vid inspelning med trådlösa myggor?
 2. Hej Jag är väldigt dålig på ljud, men skulle vilja lära mig mer. Jag undrar främst vad olika typer av mickar behöver för olika inställningar/matningar Jag ska använda ett trådlöst system, direkt till kameran utan mixer och undrar vad av mic/line/48v det behöver samt varför. skulle gärna uppskatta om nån kunde kanske lista vad lite olika mickar kräver. Sen skulle man kanske kunna göra den här tråden till en liten nybörjar tråd där man kan ta upp alla sånna här nybörjarsaker som är bra att veta!
 3. Hejsan Jag har en sony ex1 och en redrock 35 adapter och jag får inte peakingen att fungera i kameran, funkar inte den funktionen tillsammans med en adapter eller gör jag något fel?
 4. Om man inte har möjlighet att lägga så mycket, eller ingen tid på grading, vilken picture profile är lämpligast att använda för att få det bästa och mest filmiska resultat som möjligt. Jag använder en 7d.
 5. Om man är teknikintresserad skulle vilja tipsa om Gamleby tv-produktion, teknikmässigt är den skolan överlägsen i Sverige. Dom har xdcam hd kameror, egen EVS, komplett studio, riktig kran Jimmy Jib 9m, etc. som du kan använda dynget runt om du så vill.
 6. En fråga till er som går eller har gått i Dalarna. Vad för teknik använder ni, kameror etc, hur pass avancerad är studion?
 7. Vad är du mest intresserad av, vad vill du göra i framtiden. Spontant och utan att ha sett respektive kursplan så känns det som två väldigt olika utbildningar. Filmvetenskap = titta på och analysera film medan den andra utbildningen handlar mer om att producera eget (antagande från min sida). jämför kursplanerna.
 8. bumpar upp tråden lite, jag har sökt gtv till hösten och ska på intervju på onsdag är det någon som kan berätta lite om vad man har att vänta sig. Hur går det till ungefär?
 9. Precis som cutevcats antog så är detta en skoluppgift, animation är ett bra tips men tyvärr är det inte min starka sida så jag filmar nog på gammalt hederligt vis. Någon annan som har lite fler tips. det som jag har tänkt ta upp i filmen är i stora drag: - skolans namn, vart den ligger etc - skolans inriktningar - antal studenter - sökriterier fyll gärna på listan Mvh
 10. Hejsan Jag ska spela in en informationsfilm om en skola, jag ska göra den helt själv utan någon möjlighet till att intervjua elever eller lärare, eller ha någon annan deltagande person överhuvudtaget. Så min fråga är om någon har några tips på hur jag kan göra, förutom klippbilder och en speak? Kom gärna med övriga synpunkter om informationsfilmer i allmänhet och tips och trix i synnerhet. Ledsen om jag lagt tråden fel. Mvh
×
×
 • Create New...