Gå till innehåll

hjoakim

Medlemmar
  • Inlägg

    20
  • Blev medlem

Utmärkelser för hjoakim

Lärling

Lärling (3/14)

  • Första inlägget
  • Medhjälpare
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Undrar om någon vet en bra sida på nätet som erbjuder gratis videomaterial för använding till att skapa filmer? Är mest ute efter videoklipp från svenska nyheter men alla tips är jag väldigt tacksam för! / Joakim
  2. Har arbetat med en film i iMovie 09 och exporterade den med hjälp av den här guiden Fick dålig kvalitet på min video med 2000kbs så efter att testat 3000kbs såg allt ut att vara bra. Men problemet med min video är att den laggar väldigt mycket? Filmade med en skakig hand och försökt rätta till det är i iMovie, men själva uppspelningen på YouTube irriterar mig väldigt mycket då det bara blir irriterande att se på den efter ett tag. Har även videon på vimeo med men där flyter den på mycket bättre utan lagg? You Tube: http://www.youtube.com/watch?v=NwXSO5_hSuU Vimeo: http://vimeo.com/3382694 Någon här som vet vad problemet kan vara? Kanske det kan bero på att "fps" är satt ned från 60 till 30?
  3. Prövade att föra över filerna till kameran igen men det gick inte. Ska testa det där med USB minnet. Läst mycket om VoltaicHD så blir snart till att köpa det programet :(
  4. Har stött på ett problem att få redigerat mina mts avchd filer i iMovie 09. Problem har uppstått efter att jag lagt över allt innehåll från kameran till hårddisken vilket iMovie inte har stöd för! Så har gått igenom x antal guider nu för att finna en lösning på problemet och fick tipset att konvertera mts filerna till "Apple Intermediate Codec" med "Toast 10". Gjorde det men problemen kvarstår! iMovie vägrar importera klippen och vad ska jag egentligen behöva göra för att få redigerat mina filmer i iMovie? Vilket format klarar iMovie av utan att jag tappar allt för mycket kvalite från orginalfilerna?
  5. Gött o höra! Tack ska du ha :)
  6. Har en Canon HF11 så går allt att kopiera över filmer till minneskort och sedan till datorn. Lite omständigt men nu har jag beställt datorn på 2.4ghz och 4gig så ser fram emot att börja redigera filmklippen från senaste besöket i Japan :)
  7. http://developer.apple.com/hardwaredrivers/firewire/index.html "FireWire is integrated into Power Macs, iMacs, eMacs, MacBooks, MacBook Pros, and the iPod." Men om det endå inte finns så gråter jag inte för det ;)
  8. Tack för tipset! Såg precis det här erbjudandet men måste bara dubbelkolla att det verkligen är den nya macbook med iLife 09 http://www.macdata.se/?view=details&prodnr=MB467S/A Alla andra ställen jag kollat på så är det den på 2,0GHz som kostar 11900 så ovanstående erbjudande låter inte fel om allt nu stämmer? 13100kr för en 4 gig macbook med 250 gig hd är inte fel det :D
  9. Är inget fan av att skapa nya trådar så lånar den här. Är minst sagt riktigt sugen på den nya macbook aluminium men har några frågor för er som har den och jobbar med multimediaredigering, främst videoredigering. Hur pass bra är den här datorn för att redigera mts avchd format i full HD, med en upplösning på 1920 x 1080? Går det att uppgradera minne mm på en macbook? Tacksam för svar!
  10. Tack för tipsen! VoltaicHD Ser riktigt bra ut, men just nu lutar det åt att skaffa sig en ny pc istället som har lite mer kraft i sig för videoredigering. Om någon läser det här och har koll på en bra laptop för att redigera HD filmer så tipsa gärna. Runt 11000 har jag att spendera :)
  11. Lånar den här tråden och frågar om det inte finns en enkel lösning för att konvertera om mts avchd filer från en Canon HF11 för video redigering i Pinnacle studio 12 ultimate på en Dell XPS M1330 dator? http://www1.euro.dell.com/content/products/productdetails.aspx/xpsnb_m1330?c=se&cs=sedhs1&l=sv&s=dhs Den kör vista och har endast 2 gig minne, seg nog som den är men har "trimmat" vista så gott det går. Problem kvarstår dock att läsa av klippen utan att det laggar en massa så ska jag behöva convertera om ca 30 gig jag filmat eller helt enkelt bara investera i en macbook för ca 10 000?
  12. Hejsan! Var ute efter lite inspiration till kommande film jag ska skapa med en canon HF11 kamera och kom över det här klippet på You Tube. Effekten jag blev intresserad av att använda mig av finner ni ca 0:37 sekunder in i klippet där två personer är i fokus medan resten av omgivnignen går förbi i, som jag upplever det, lite högre tempo och är ur fokus. Ser nästan ut som tiden står still för de två tjejerna :) Är det här något man behöver DOF lins till eller går det att skapa i After Effects? Tänkte även passa på att fråga om ni har tips på bra filter / objektiv för filmning i stadsmiljö samt om någon vet en bra bok/hemsida med introduktion till grunderna i dokumentärfilmning? Tacksam för svar :)
  13. Jag ska vara i Japan under ca 6-12 månader därav ca 2-3 månader går åt till att bara vandra runt större delen av japan och dokumentera det jag upplever på vägen. Resterande tid ska jag umgås med min japanska flickvän och jobba så får då tid att gå igenom allt filmat material som jag inte kommer att sända till Sverige i det första. Svår fråga det där om man ska ladda upp materialet på nätet eller posta (I mitt fall till tjejen) så tänkte att en extern HD kanske kunde lösa problemet? Irriterande bara om den skulle crasha! Man vill som sagt även snåla med packningen under resans gång så kanske hade DV band passat bättre som nämnt innan? Men då med förlust på kvaliten. Jag vet faktiskt inte vad man kan få ut bäst kvalitet av och i vilket format som är smidigast att jobba med med tanke på min situation. Finns det någon extern blua ray brännare man kan koppla in i kameran kanske, så man bara kan spara och sända iväg skivor på x antal gig? :D
  14. Tack för svaren. Tog en titt på Canon HF11 och kan bara säga att jag är riktigt imponerad! Canon vet verkligen hur man levererar kvalitetskameror! Just nu står den här på första plats! Angående möjligheterna att spara media så finns det som sagt tillgång till netcafe och hemsidor för lagring av media så tror inte det ska vara ett problem :D Sant det, men vad sägs om det här klippet då? http://www.vimeo.com/2408133 :) Inget speciellt som jag förstår det utan bara kameran som den är med någon extra lins. Men som jag sa till kennethm så lutar det just nu åt Canon HF11.
×
×
  • Skapa nytt...